Data actualizării:
Data publicării:

Eugen Tomac cere Parlamentului European să susțină România la CJUE

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit în plenul Parlamentului European despre aderarea României la Schengen subliniind că este necesar ca Parlamentul European să susțină România la CJUE. 

Acesta a susținut că neacceptarea României în spațiul Schengen reprezintă o ilegalitate care trebuie corectată. 

„Parlamentul European trebuie să susțină România la CJUE!

Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis astăzi, în plenul Parlamentului de la Strasbourg, în cadrul dezbaterii propunerii de Rezoluție referitoare la aderarea la spațiul Schengen. Un document ce a fost elaborat la solicitarea societății civile românești.

Textul Rezoluției cuprinde un alineat esențial. Le mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari care au susținut amendamentul propus de Președintele Băsescu, solicitând Parlamentului European să intervină în procesul pe care eu l-am deschis la CJUE împotriva Consiliului UE.

Neacceptarea României în spațiul de liberă circulație a Uniunii Europene este o ilegalitate ce trebuie corectată. Rezoluția pe care o vom vota mâine este un document cu valoare istorică, este primul pas spre normalitate, spre revendicarea unui drept ce ni se cuvine de peste un deceniu.

Mesajul celor peste 50 de mii de români care au semnat Petiția „România merită în Schengen” nu a rămas fără ecou. În mod sigur vom reuși să ne facem singuri dreptate acolo unde Guvernul nu a fost în stare.

România va fi în Schengen!”, a scris Eugen Tomac pe pagina de Facebook. 

Europarlamentarul a vorbit despre Rezoluția referitoare la aderarea la spațiul Schengen subliniind că Consiliul Uniunii Europene blochează dreptul românilor de a se se bucura de libera circulație și de facilitățile pieței unice. 

„Va mulțumesc domnule Președinte, domnule Comisar! Mă bucur că o inițiativă civică românească a devenit astăzi dezbatere în Parlamentul European pe o temă care este de interes major pentru 27 de milioane de cetățeni europeni. Mă bucur că amendamentul propus de președintele Băsescu se regăsește în această rezoluție prin care cerem ca Parlamentul să aibă curaj și să se alăture demersului pe care l-am făcut la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Trebuie să avem curaj să luptăm pentru libertățile și drepturile tuturor cetățenilor europeni pentru că ceea ce face în prezent Consiliul Uniunii Europene, blocând dreptul nostru de a ne bucura de libera circulație, de facilitățile pieței unice europene trebuiesc combătute la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și de aceea cer ca Parlamentul să dea un vot în viitorul apropiat pentru a interveni în această cauză la Curtea de Justiție a UE pe care am deschis-o împotriva Consiliului.

Este un conflict juridic care trebuie tranșat rapid.

Va mulțumesc!", a transmis Eugen Tomac în plenul Parlamentului de la Strasbourg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel