Eugen Tomac cere o poziție fermă a Uniunii Europene față de amenințările Rusiei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Eugen Tomac: Rusia nu mai are de ce să fie membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU
Eugen Tomac: Rusia nu mai are de ce să fie membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU
Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, a cerut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg o poziție mult mai fermă a Uniunii Europene față de amenințările Rusiei

"Ce se întâmplă acum la frontiera de est a Ucrainei, prin comasarea de către Rusia a peste 100.000 de militari, reprezintă una dintre cele mai mari provocări pe care Uniunea Europeană o are de gestionat.

Să nu uităm că după ce Ucraina a decis politic apropierea de Uniunea Europeană, răspunsul lui Putin fost anexarea Crimeei în 2014.

Kremlinul privește cu ostilitate orice stat din imediata noastră vecinătate care respectă, la fel ca noi, democrația, drepturile omului și libertatea de exprimare.

Putin este astăzi omul care întruchipează perfect profilul dictatorului dispus să-și trimită armata pentru a crea un conflict uriaș în Europa.

Rusia nu mai are de ce să fie membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU, deoarece a devenit un stat care pune în pericol pacea și stabilitatea Europei.

Vezi și: Dan Dungaciu analizează strategia Rusiei și explică cum UE ar putea „lovi nuclear economic” Moscova, dar nu o va face | Interviu „Pe Plan Extern”

Eventuala invadare a Ucrainei va deschide un nou capitol, plin de evenimente cu deznodământ tragic. Tocmai de aceea, Rusia trebuie să știe că va fi complet izolată și va plati scump pentru aceste porniri staliniste.

Putin trebuie oprit. Nimic nu justifică declanșarea unui conflcit militar, este doar dorința bolnavă a unui om dominat de ambițiile sale geopolitice", este de  părere Eugen Tomac.

Cristian Diaconescu: Rusia își dorește ca Ucraina să arate ca un stat neutru cu două limbi oficiale

Cristian Diaconescu, ministru de Externe al României în mandatele lui Emil Boc și Victor Ponta, a comentat, la DC News, recentele tensiuni de la granița de est a Ucrainei și dialogul dintre Vladimir Putin și Joe Biden:

„Va fi război în estul României, între Ucraina și Rusia?“, a fost întrebarea pusă de jurnalistul Bogdan Chirieac.

„Ca urmare a discuției dintre Joe Biden și Vladimir Putin, în acest moment războiul a fost evitat, însă nu amenințarea cu războiul (...). Ceea ce a reușit președintele Biden a fost să asigure un anume timp de continuitate în legătură cu păstrarea Federației Ruse la masa dialogului. Trupele rusești, aproape 175.000 de oameni, nu s-au retras, lipsesc doar niște elemente logistice pentru a complini o forță ofensivă cu potențial de lovire imediată.

În Federația Rusă, decizia centrală e singura care orientează politicile, dar se pare că, în acest moment, Rusia își dorește ca Ucraina să arate precum Kazahstanul, un stat neutru cu două limbi oficiale care, în mod clar, ar trebui să fie exclus de la orice proiect occidental în ceea ce privește extinderea, inclusiv a Uniunii Europene", a declarat liderul PMP, Cristian Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel