”Eu nu mănânc decât salată, cum să mă îngraș? / Păi și hipopotamul mănâncă doar salată!”. Dr. Doru Negru, regula de aur pentru masa de Paști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Problema în îngrășare nu este ce mănânci. Află regula de aur pentru mesele festive. 

Dr. Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre post și băgarea foamei la înaintare prin religie: ”Toate-ți spun rabdă de foame și roagă-te la zeitate. Noi la pupat de moaște stăm bine, când vine vorba de strâns cureaua, brusc găsim o soluție... mititei de post, tot felul de prostioare. Ce înseamnă post? Înseamnă să dai deoparte hrana de origine animală”. 

”Acum e la modă, toată lumea se îngrașă și vine să țipe că obezitatea e o boală. ”Eu nu mănânc decât salată, cum să mă îngraș?”. Păi și hipopotamul mănâncă doar salată! Cât, nu ce! După aceste sărbători ale burții, vine omul la mine și pacienții mei vechi știu de mult povestea, când intră în cabinet, nici bună ziua, nici altceva, întâi se urcă pe cântar și cântarul arată mai mult decât data trecută și eu sunt tare buruienos la vorbă și-l ocărăsc. Îl întreb: de ce ai mâncat? Îmi zice că a fost Crăciunul, Paștele.

Sanador

- Și de Crăciun ai alergat mai mult?

- Nu!

- Și atunci de ce ai mâncat?

- Am fost la pomana porcului.

- Dar eu ți-am interzis să mergi la pomana porcului? Eu ți-am spus să te duci și să te comporți omenește la pomana porcului și să mănânci și lebăr, și caltaboș, și tobă, și carne prăjită. Cât? 100 de grame toate. Atât ai alergat, atât mănânci. 

Asta facem noi acum, ne abținem mai mult sau mai puțin în perioada pre-pascală, după care scăpăm, așa cum zice ardeleanul, ca vaca-n cucuruz și facem intoxicație acută cu mâncare” a spus doctorul Doru Negru, în emisiunea DCNews.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel