Ești un fan al cafelei? Beneficii vs. dezavantaje - listă
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 16 sep, 19:09
WhatsApp
Foto Pexels
Cafeaua se numără printre băuturile cele mai consumate la nivel mondial. 

„Recunosc că și mie îmi place cafeaua. Cafeaua bună. Nu beau foarte des, nu în fiecare zi, dar beau. Însă, indiferent dacă o iubești sau nu, cu siguranță ai auzit despre o mulțime de confuzii cu privire la faptul dacă este sănătoasă sau dăunătoare. Răspunsul este că depinde”, a precizat pe Instagram nutriționistul Patricia Rusu, care a scris ulterior despre beneficiile și dezavantajele cafelei.

Beneficiile cafelei, potrivit nutriționistului Patricia Rusu, sunt: sursă de antioxidanți, sursă de lichide, îmbunătățește performanța creierului, îmbunătățește performanța fizică, ajută la constipație. Apoi printre dezavantajele cafelei se numără: efect asupra calității somnului, reduce absorbția fierului, poate declanșa anxietate, poate duce la dependență. 

 

Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol?  

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, a spus nutriționistul Patricia Rusu, adăugând imediat: „Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

G Ad:

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:

bufeuri

arsuri la stomac

sângerări ale gingiilor

dureri de stomac 

respirație urât mirositoare

gură și gât uscat


Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (...) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul pe contul de Instagram.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro