”Ești prost?”, întrebarea adresată lui Antonescu când a renunțat la doctorat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu-dcnews
antonescu-dcnews

Crin Antonescu a explicat de ce a renunțat la studiile de doctorat pe care le începuse în anul 1991.

Crin Antonescu a fost coleg de doctorat cu fostul baron PSD, Nicolae Mischie. La vremea respectivă, Mischie îl sfătuia pe Antonescu să nu abandoneze doctoratul pentru că în urmtorii 10 ani toți vor avea doctorate.

”Prin 91, cred, am început un doctorat, era un doctorat coordonat de doamna Zoe Petre, un doctorat legat de constituirea conceputului regal în conceptul lui Alexandrul Macedon, în epoca elenistică, o temă de istorie antică. Am parcurs, am dat examenele de etapă, care se dau. Între timp, devenind deputat în 92, în toamnă , la începutul lui 1993 m-am pomenit în fața unei decizii, așa am perceput eu lucrurile: fac politică mai departe, merg cu doctoratul? Eu concepânân, în 1993 d. Hr, ideea că doctoratul, și nu o spun cu răutate, nu e o chestiune de palmares, de docrație pe care ți-o dă cineva. Este un parcurs de carieră atunci când te duci pe un anumit domeniu. Nu mă refer la alte domenii, eu vorbesc de istorie, chiar nu știu cum e în alte părți. Atunci am suspendat toate aceste lucruri, i-am spus doamnei Zoe Petre.

Ca un fel de anecdotă, eram coleg la vremea respectivă, în Comisia de Educație din Cameră, cu domnul Mischie. Domnulsusținea un doctorat legat de activitatea domnului Grigore Iulian, un tânăr, un personaj politic din PNȚ, care la un moment dat a format un partid dizident.Când domnul Mischie a aflat de această decizie a mea, a spus vorbe profetice și nu glumesc deloc. Mai întâi m-a întrebat dacă sunt prost. Desigur, m-a întrebat asta amical, a dat tot dânsul răspunsul că nu și mi-a spus: cum e posibil să pui o asemenea problemă. Mi-a spus că peste 10 ani, cine nu o să aibă doctorat o să fie ultimul om. Mi-a spus, păi ce are importanță că nu dorești să faci o carieră științifică. Du-te acolo, timpul trece doctoratul vine. Domnia sa a devenit între timp doctor, nu am niciun fel de îndoială asupra temeiniciei, dar vorbele au fost adevărate, în sensul că, într-adevăr, numărul nedoctorilor din România este din ce în ce mai mic. Cred că noi am devenit o minoritate, adică nu cred, sunt sigur. Nu regret acest tip de alegere, pot să regret că nu mi-am văzut de doctorat, eventual lăsând politica, asta pot să regret, deși nici pe asta n-o regret. Ca atare, îi spun și doamnei Zoe Petre, mulțumindu-i încă o dată, când nu maisunt niici senator, nici deputat, nu mă mai apuc nici de doctorat”, a povestit Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel