Cele mai recente cercetări apărute în presa internațională sugerează faptul că ceaiul la plic este toxic pentru organism. Mai mult, acesta poate provoca numeroase boli digestive sau renale.
Problema ar fi reprezentată de plicul în care se află plantele, care în contact cu apa fierbinte împrăștie particule de microplastic pe care, ulterior, le vom bea. Acest fapt a fost constat de către cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada, care au analizat patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț.
Studiile spun că ceaiul la plic împrăștie în apă 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, potrivit CNN. Numărul mare de particule de microplastic poate fi explicat prin prisma faptului că producătorii folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă