Escrocherie cu o criptomonedă bazată pe un serial Netflix. Creatorii SQUID au furat 2,1 milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Escrocherie cu o criptomonedă bazată pe un serial Netflix. Creatorii SQUID au furat 2,1 milioane de dolari  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Escrocherie cu o criptomonedă bazată pe un serial Netflix. Creatorii SQUID au furat 2,1 milioane de dolari / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O criptomonedă se tranzacționează acum cu zero dolari, după ce creatorii săi au furat aproximativ 2,1 milioane de dolari.

O monedă digitală bazată pe popularul serial Netflix „Squid Game” se tranzacționează la 0 dolari, după ce creatorii săi au furat efectiv aproximativ 2,1 milioane de dolari de la investitori. ⁠

Criptomoneda, numită în mod corespunzător SQUID, a crescut până la 2.861 USD înainte de a scădea la 0 dolari luni, potrivit CoinMarketCap. Escrocheria a fost raportată de Gizmodo. Asta înseamnă că creatorii criptomonedei își încasează monedele în schimbul banilor reali, devalorizând rapid valoarea criptomonedei.  ⁠

Înainte de eveniment, capitalizarea de piață a criptomonedei era puțin mai mare de 2 milioane de dolari, potrivit CoinMarketCap.

GIzmodo a sugerat numeroase semnale că ar fi vorba de o înșelătorie, inclusiv site-ul său (acum dispărut) fiind plin de greșeli de ortografie. Un alt semnal a fost acela că investitorii puteau cumpăra, dar nu puteau vinde SQUID.

De asemenea, CoinMarketCap i-a avertizat pe potențialii investitori că SQUID e probabil o înșelătorie, afișând un avertisment de a fi precauți în cazul în care au cumpărat criptomoneda, scrie CNN.

Cirptomoneda, inspiraă de un serial de pe Netflix

„Squid Game”, o dramă fictivă distopică, a devenit cel mai important serial Netflix la nivel global. Compania a declarat pentru CNN Business la începutul acestei luni că a fost vizionată de 111 milioane de conturi de la debutul său în septembrie.

Netflix (NFLX) a declarat pentru CNN Business săptămâna trecută că nu este afiliat cu criptomoneda și a refuzat să comenteze. CNN Business a contactat dezvoltatorii proiectului SQUID prin intermediul informațiilor de contact enumerate pe site-ul web, dar nu a primit un răspuns.

Criptomoneda a avut o creștere record acum câteva zile

La finalul lunii octombrie, SQUID se tranzacționa la 2,22 dolari, în creștere cu aproape 2.400% față de ziua precedentă, iar capitalizarea sa de piață era de peste 174 de milioane de dolari.

CNBC a luat legătura prin intermediul informațiilor de contact listate pe site-ul Squid pentru a întreba dacă dezvoltatorii sunt conștienți de problemă și dacă lucrează pentru a o remedia, dar nu a primit imediat un răspuns.

Moneda, care a început pre-vânzarea la 20 octombrie, se alătură unei liste de alte criptomonede-parodie care au fost martorele unor creșteri mari fără un motiv anume, altul decât publicitatea bună. Moneda shiba inu inspirată din meme, de exemplu, și-a dublat prețul în ultima săptămână (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel