Escrocherie cu căței spre adopție care... costă. ”Dacă nu vrei în felul meu, atunci uită”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Zilele trecute am aflat despre o posibilă fraudă cu căței adoptabili.

Totul a început atunci când un prieten mi-a trimis un anunț cu câini adoptabili. O doamnă anunța pe un grup din Iași că dă spre adopție niște câini. Prietenul meu m-a întrebat dacă îmi doresc și eu unul, așa că l-am rugat să o contacteze el pe respectiva femeie și să îi spună că vrem să adoptăm un patruped. Anunțul era unul absolut normal, la fel ca toate celelalte pe care le găsiți pe rețelele sociale, dar totul a început să pară foarte dubios atunci când presupusa proprietară a câinilor a spus că ea nu se află în România, ci în Austria, iar pentru a primi cățelușul trebuie să îi trimitem bani pentru livrare. În plus, și mesajele, încă de la primul, păreau a fi traduse înainte de a fi transmise. 

Primul semn de întrebare

Aici a apărut primul semn de întrebare, gândindu-mă că ar putea fi vorba despre o înșelătorie. În primul rând, femeia postase anunțul pe un grup din Iași, fără să menționeze că ea nu se află în țară. În al doilea rând, profilul doamnei avea toate pozele postate în aceeași zi, cu doar 5 zile înainte de vedea noi anunțul, semn că era un cont făcut recent. În al treilea rând, m-am întrebat din start de ce ar vrea ea să se complice și să livreze niște căței adoptabili tocmai până în România dacă îi putea da foarte ușor spre adopție și în Austria. Sigur găsea și acolo oameni dornici să aibă un animăluț.

Atunci când prietenul meu a întrebat-o cum se face livrarea, aceasta a spus că patrupedul va fi adus în țară cu avionul, ba chiar că ar fi contactat deja o agenție care se ocupă de livrarea animalelor de companie, iar prețul acestui serviciu ar fi de 210 euro. Ulterior ea a insistat ca plata să se facă prin PayPal. Am întrebat dacă putem face cumva să plătim cash atunci când primim cățelul dar aceasta a spus următorul lucru: "Agenția nu poate accepta asta deoarece banii pe care îi plătiți sunt folosiți pentru a activa biletul de avion pentru cățel înainte de livrare și acest cățel poate trăi în această țară fără ca biletul de avion să fie activat".

"Dacă nu vrei în felul meu atunci uită"

Ne-am întrebat și noi de ce dacă acei căței pot trăi bine mersi în Austria, doamna postează anunțuri pentru oamenii din România? Și de ce cineva ar trimite bani pentru un bilet de avion fără si aibă siguranța că primește acel cățel? Ulterior, ne-am gândit să îi spunem că avem niște prieteni în Austria care ar putea să vină după cățel, ca să nu ne mai complicăm cu avionul. Propunerea a supărat-o pe doamna, vizibil deranjată de insistențele noastre de a nu trimite banii.

"Nu îmi pot risca cățeii dându-i cuiva să ți-l livreze, așa că dacă nu vrei în felul meu atunci uită. Bine?", a scris femeia.

Și atunci ne-am întrebat din nou de ce ar deranja-o să dea câinele unor prieteni? Nici pe noi nu ne cunoștea absolut deloc. Nu risca cățeii și dacă ni-i dădea nouă? Ulterior doamna a insistat să îi trimitem banii prin PayPal, spunând că este nevoie și de o adresă pe care ea o va transmite acelei firme care livrează animale domestice. Pentru că totul a fost prea ciudat, evident că nu am trimis niciun ban. Cerințele femeii seamănă mult cu o înșelăciune și ar trebui să fim foarte atenți la astfel de situații. De altfel, chiar și specialiștii ne recomandă să nu trimitem bani persoanelor care nu sunt de încredere și să nu oferim date cu caracter personal pentru că putem fi victimele unor escrocherii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel