Escrocheria secolului: 10.000 de persoane, despăgubite
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
acte-ss
acte-ss

Zece mii de victime ar putea primi compensații pentru pierderile de multe milarde de dolari cauzate de escrocul financiar Bernard Madoff. Inițial, lor li s-a refuzat orice fel de despăgubire. 

Bernard "Bernie" Madoff ispășește în prezent o pedeapsă de 150 de ani de închisoare într-un penitenciar din statul american Carolina de Nord, pentru o escrocherie de tip piramidal de zeci de miliarde de dolari. El a pus la punct o schemă Ponzi, constând în plătirea investitorilor din banii depuși de noii clienți. Frauda a ieșit la iveală în decembrie 2008, după ce criza financiară a determinat mai multe persoane să-și retragă banii, scrie Agerpres.

Tribunalul federal pentru falimente a reușit să adune active ale lui Madoff în valoare de 9 miliarde de dolari, însă marea majoritate a victimelor sunt 'investitori indirecți', iar acestora le-a fost respinsă cererea de compensare a pierderilor. Însă, Ministerul Justiției din SUA a colectat circa de 2,35 miliarde de dolari în așa-numitul "Fond al victimelor lui Madoff".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel