Eroare MONUMENTALĂ făcută de Volkswagen. Reclamă RASISTĂ pentru noul Golf
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Volkswagen a retras o reclamă pentru noul Golf, postată pe pagina de Instagram a producătorului auto, despre care compania a recunoscut că este rasistă și jignitoare.

Volkswagen a retras o reclamă pentru noul Golf, postată pe pagina de Instagram a producătorului auto, despre care compania a recunoscut că este rasistă și jignitoare, conform The Guardian.

Compania auto are o reputație încă afectată de când a recunoscut acum cinci ani că a trișat la testele de emisie pentru mașinile diesel. Acesta a adăugat că nu tolerează orice formă de rasism.

Explicațiile videoclipului

Reclama conține o mână albă a unei femei, filmată de aproape, care pare că împinge și dă la o parte un bărbat de culoare care se apropia de un nou Golf galben, parcat pe marginea străzii. Bărbatul este dat la o parte chiar într-o cafenea pe nume „Petit Colon", un nume cu tente coloniale. Muzica din fundal este una voioasă, iar sunetele seamănă cu un joc video.

Televiziunea germană a observat că mâna ar putea fi interpretată drept un gest de „supremație albă", în timp ce literele care apar după aceea formează pentru scurt timp o jignire rasială, în germană.

Scuze publice din partea companiei, care recunoaște greșeala

Juergen Stackmann, un membru al consiliului director pentru vânzări și marketing, și Elke Heitmuller, șeful managementului diversității, și-au cerut amândoi scuze. „Înțelegem reacția publică la această problemă. Fiindcă și noi am fost speriați. Acest videoclip este o insultă la adresa tuturor progreselor ale mișcărilor pentru drepturile omului. Este o insultă la adresa fiecărui om decent", au scris ei.

„Noi, la Volkswagen, suntem conștienți de originile istorice și de vina companiei noastre din timpul regimului nazist. Tocmai de aceea ne opunem vehement tuturor formelor de ură, propagandă și discriminare", se mai arată în mesajul transmis de cei doi conducători.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a spus că firma utilizează agenții de publicitate pentru campaniile sale și că investighează cum de s-a întâmplat această erorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel