Eric Zemmour, candidatul de extremă dreapta la preşedinţia Franţei, atacat cu ouă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Eric Zemmour
Sursă foto: Facebook Eric Zemmour
Un bărbat i-a spart un ou în cap candidatului de extremă dreapta la preşedinţia Franţei, Eric Zemmour, înainte de un eveniment de campanie. 

Bărbatul a fost imediat preluat de forţele de securitate şi predat jandarmilor francezi.

"Vedem de care parte este violenţa. Există oameni care nu susţin dezbaterile democratice", a reacţionat Zemmour, conform Le Figaro

Eric Zemmour, copia fidelă a lui Donald Trump, candidat la președinția Franței. Ce sfaturi a primit în convorbirea telefonică de 40 de minute, de luni

 

Eric Zemmour, candidatul francez la preşedinţie, exponent al extremei drepte, a vorbit la telefon cu Donald Trump, fostul preşedinte american.

Donald Trump i-a spus lui Eric Zemmour să nu cedeze în faţa presiunii media, a relatat marţi canalul de ştiri BFM TV, preluat de Reuters.

"Eric Zemmour şi fostul preşedinte american au discutat luni la telefon timp de circa 40 de minute", a indicat pentru BFM TV o sursă apropiată de candidatul francez.

Un reprezentant al campaniei lui Zemmour a confirmat informaţia într-un mesaj pe Twitter. Similar fostului preşedinte american, Zemmour încearcă să se poziţioneze ca outsider faţă de partidele tradiţionale şi establishmentul politic francez, mizând pe celebritatea sa ca fostă gazdă de talk-show şi în social-media, scrie Agerpres.

Potrivit BFM TV, Trump i-a amintit lui Zemmour că dacă vrea să câştige nu trebuie să-şi schimbe niciodată linia politică. El l-a sfătuit totodată să-şi păstreze autenticitatea şi "curajul".

În prezent Eric Zemmour se află pe locul al patrulea în sondajele de opinie, concurând pentru câştigarea electoratului de extremă dreapta cu Marine Le Pen (RN, Rassemblement National - Adunarea Naţională, fostul Front Naţional), clasată în momentul de faţă pe locul al doilea în intenţiile de vot ale alegătorilor francezi în vederea alegerilor din aprilie, când amândoi încearcă să-l învingă pe Emmanuel Macron.

În campania prezidenţială din 2017, Marine Le Pen a încercat să-şi afişeze apropierea de Donald Trump într-o vizită la Trump Tower din Manhattan, fără a se întâlni totuşi cu liderul de atunci de la Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel