Erdogan s-a întâlnit cu Zelenski și a intervenit în conflictul din Ucraina: Trebuie să fie pace în Marea Neagră
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Erdogan s-a întâlnit cu Zelenski și a intervenit în conflictul din Ucraina  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Erdogan s-a întâlnit cu Zelenski și a intervenit în conflictul din Ucraina / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Președintele Turciei spune că tensiunile dintre Kiev și Moscova din cauza conflictului de la Donbas trebuie rezolvate prin dialog.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut finalizarea situației „îngrijorătoare” din regiunea Donbas, după întâlnirea omologului său ucrainean la Istanbul, adăugând că Turcia este gata să ofere orice sprijin necesar. Cei doi au purtat discuții la Istanbul, pe fondul tensiunilor dintre Kiev și Moscova, cauzate de conflictul din Donbas.

Erdogan a precizat că speră ca războiul să fie rezolvat pașnic, prin dialog bazat pe diplomație, în conformitate cu legile internaționale și integritatea teritorială a Ucrainei.

„Scopul nostru principal este ca Marea Neagră să fie în continuare o mare de pace, liniște și cooperare”, a spus Erdogan. Președintele de la Ankara a subliniat că legăturile Turciei cu Ucraina în industria de apărare, care a fost principalul punct de pe ordinea de zi a reuniunii, nu a fost o mișcare împotriva niciunei țări terțe.

Totodată, Zelenski a spus că punctele de vedere de la Kiev și Ankara au coincis în ceea ce privește amenințările din regiune, precum și răspunsurile la aceste amenințări, notează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel