Erdogan: Putin este acum mult mai blând și mai deschis la negocieri cu Zelenski
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Erdogan: Putin este acum mult mai blând și mai deschis la negocieri cu Zelenski / Foto: Kremlin.ru
Erdogan: Putin este acum mult mai blând și mai deschis la negocieri cu Zelenski / Foto: Kremlin.ru
Erdogan spune că Putin a devenit mai deschis la discuțiile cu Zelenski.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu și-a pierdut speranța de a organiza o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei pentru a pune capăt războiului.

Potrivit CNN Turk, Erdogan a spus că "Putin este acum mult mai blând și mai deschis la negocieri decât înainte", iar în timpul discuțiilor de ieri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a simțit că "nici el nu are un astfel de blocaj și că pledează și el pentru depășirea acestei probleme", scrie Unian.net.

"După ce i-am ascultat pe ambii lideri, vom vedea cât de departe pot duce diplomația telefonică pe care o vom desfășura în zilele următoare... Sperăm că vom continua calea către pace prin unirea celor doi lideri pentru că ambele părți suferă pierderi grave. Cred că nu vor exista perdanți cu o pace", și-a împărtășit Erdogan.

Eforturile lui Erdogan de a pune capăt războiului din Ucraina


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a oferit în repetate rânduri să medieze negocierile dintre ucraineni și ruși pentru a pune capăt războiului.

El ține în mod regulat conversații telefonice cu Putin pe această temă. În cadrul uneia dintre ultimele conversații dintre Erdogan și Putin, care a avut loc pe 7 octombrie, președintele turc a încercat să-l convingă pe Putin că încheierea războiului este în interesul tuturor părților.

Erdogan, după un schimb pe scară largă de prizonieri între Ucraina și Federația Rusă, care a avut loc cu medierea sa, a promis că va continua "diplomația telefonică" pentru a pune capăt războiului.

Erdogan, gata să exporte gazul lui Putin către Europa: Turcia poate deveni un hub

Turcia este capabilă să devină o verigă importantă în furnizarea de gaz rusesc către Europa, a declarat miercuri președintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Interfax.

Potrivit acestuia, citat de Anadolu, "în prezent, țările europene caută în mod activ modalități de achiziție de gaze, în timp ce Turcia nu are astfel de probleme"

"Putin însuși a spus că Europa poate cumpăra gaz prin Turcia", a declarat Erdogan.

El a amintit că, la o întâlnire recentă cu liderul rus, ambii au ajuns la o opinie comună pe această temă. Săptămâna trecută, Erdogan și Putin, după discuțiile de la Astana, au instruit departamentele relevante să înceapă lucrul cu privire la posibilitatea creării unui hub de gaze în Turcia. Putin a declarat că hub-ul de gaze din Turcia, dacă va fi creat, ar putea deveni o platformă pentru stabilirea prețului gazului, precum și pentru livrările către țările europene.

Pactul Erdogan-Putin. Visul turcesc de a deveni nodul de gaz al Europei este la un pas de a deveni realitate

Președintele Turciei a așteptat două zile să se pronunțe după oferta, poate neașteptată în timp, de a deveni platforma de sosire a gazelor din bogatele zăcăminte rusești, dar, până la urmă, răspunsul a fost entuziast: președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că ”nu există timp de pierdut” în aducerea la viață a proiectului lui Vladimir Putin, pus pe masă în cadrul întâlnirii din Kazahstan. Un proiect care, în speranța Ankarei, ar putea redefini echilibrul energetic și geopolitic dintre UE, Asia, Orientul Mijlociu, fără a uita Libia. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel