Data actualizării:
Data publicării:

Erdogan negociază cu Hamas pentru a obţine eliberarea ostaticilor israelieni răpiţi de gruparea islamistă

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, negociază cu Hamas pentru a pentru a obţine eliberarea ostaticilor israelieni.  

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a lansat un proces de negocieri cu Hamas în vederea obţinerii eliberării ostaticilor israelieni răpiţi de gruparea islamistă, a declarat miercuri seară o sursă oficială pentru AFP.

'Sunt pe cale de a negocia pentru a obţine eliberarea ostaticilor', a afirmat această sursă, confirmând o informaţie a postului de televiziune privat Habertürk, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Erdogan, întâlnire cu liderii Hamas la Ankara / Discuții și cu prințul moștenitor saudit despre soarta palestinienilor

Turcia va trimite ajutoare umanitare în Fâșia Gaza

Miercuri, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat la telefon cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, și l-a informat că Turcia a demarat eforturi pentru a furniza ajutor umanitar populației afectate de conflictul israelo-palestinian, a anunțat președinția turcă, potrivit Reuters.

În timpul convorbirii telefonice, Erdogan a subliniat că bombardarea așezărilor civile este inacceptabilă și a adăugat că este esențial ca țările din regiune să transmită mesaje constructive pentru a pune capăt conflictului, conform mesajului președinției turce de pe platforma de mesagerie X. Ankara s-a oferit să medieze acest conflict.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel