Data publicării:

Erdoğan l-a sunat pe Putin. Ce mesaj i-a transmis liderul de la Ankara

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan l-a sunat astăzi pe omologul său rus, Vladimir Putin.

Recep Recep Tayyip Erdoğan l-a sunat astăzi pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a-și exprima sprijinul pentru guvernul rus în fața unei revoltei condusă de șeful mercenarilor Wagner, Evheni Prigojin, scrie Bianet.

Erdoğan și-a exprimat „deplinul sprijin pentru demersurile întreprinse de conducerea rusă”, în timp ce Putin l-a informat despre situația actuală, a declarat Kremlinul într-o declarație.

Anterior, Putin spusese că a dat ordin armatei de a „neutraliza pe cei care au organizat rebeliunea armată”. Adresându-se națiunii, el l-a acuzat pe șeful lui Wagner Evgheni Prigojin de „trădare”.

Revolta a început sâmbătă devreme, când luptătorii Wagner au preluat controlul în orașul Rostov, după care s-au îndreptat spre Voronej. Tensiunile dintre Moscova și grupul paramilitar au crescut după ce Prigojin a acuzat forțele ruse că i-au atacat luptătorii în Ucraina.

Rusia a negat aceste afirmații vineri seara și a emis un mandat de arestare pentru Prigojin.

În ultimele luni, Prigojin a acuzat în mod repetat Rusia că nu a furnizat suficiente arme grupării paramilitare care luptă alături de armata rusă în Ucraina.

Rusia s-a bazat pe Wagner pentru a-și desfășura operațiunile în Siria și Ucraina, grupul fiind cunoscut și pentru implicarea sa în alte conflicte din întreaga lume, inclusiv în Libia, Sudan și Mozambic.

VEZI ȘI      -      BREAKING NEWS  Armata rusă a bombardat autostrada M4 care duce spre Moscova (VIDEO) // Avionul lui Putin a decolat spre Sankt-Petersburg

CITEȘTE ȘI      -      Fidelii lui Putin-tactica pământului pârjolit pentru a împiedica trupele lui Prigojin să ajungă la Moscova

CITEȘTE ȘI      -      Zelenski: Putin a ajuns să se baricadeze la Moscova în fața celor pe care el i-a înarmat. Slăbiciunea Rusiei e evidentă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel