Data publicării:

„Epurare etnică în masă” a palestinienilor de către Israel. Un oficial ONU pentru drepturile omului acuză grav guvernul lui Netanyahu

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Potrivit unui oficial pentru drepturile omului al ONU, palestinienii se află într-un pericol grav de a suferi o "epurare etnică în masă" din partea Israelului.

În urma campaniei militare a Israelului din Gaza, Francesca Albanese, Raportorul Special al ONU, a declarat că palestinienii nu au un loc sigur în Gaza, scrie CNN.

Albanese a afirmat într-un comunicat de presă: "Israel a efectuat deja o epurare etnică în masă a palestinienilor sub umbra războiului", referindu-se la sutele de mii de palestinieni care au fost expulzați sau au fost nevoiți să-și părăsească casele în timpul războaielor din 1948 și 1967 cu Israel.

"E din nou în numele apărării de sine, Israel încearcă să justifice ceea ce ar echivala cu o epurare etnică", a subliniat Albanese.

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, cel puțin 2.778 de palestinieni au fost uciși de bombardamentele israeliene până luni.

Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Gilad Erdan, a respins comentariile lui Albanese într-un interviu acordat CNN. El a declarat că acest comentariu fals reprezintă un alt exemplu al părtinirii ONU atunci când persoane care urăsc Israelul sunt numite în aceste poziții.

Erdan a acuzat-o pe Albanese că este expertă doar în "sprijinirea terorismului și antisemitismului".

"Având în vedere numeroasele comentarii antisemite făcute de Albanese, inclusiv remarci despre 'lobby-ul evreiesc' și Holocaust, știm că cuvintele ei sunt motivate de o ură profundă față de Israel", a spus Erdan.

În timpul unei campanii militare israeliene anterioare din Gaza, în 2014, Albanese a scris pe Facebook că "America și Europa, una dintre ele subjugată de lobby-ul evreiesc, iar cealaltă de sentimentul vinovăției legat de Holocaust, rămân în umbră...", conform Misiunii Israelului la ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel