Epopeea întâlnirii cu râsul. Fotograf, URMĂRIT de felină în timp ce o căuta să o fotografieze / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Epopeea întâlnirii cu râsul. Fotograf, URMĂRIT de felină în timp ce o căuta să o fotografieze / Sursă foto: Pixbay
Epopeea întâlnirii cu râsul. Fotograf, URMĂRIT de felină în timp ce o căuta să o fotografieze / Sursă foto: Pixbay
Daniel Opaiț, un fotograf profesionist de wildlife , a fost urmărit de mai multe exemplare de râs, chiar când acesta le căuta să le fotografieze.

Daniel Opaiț, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de wildlife din România, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a povestit experiența dificilă de a reuși să fotografieze exemplarele de râs în România. În timp ce căuta animalele, acestea îl supravegheau fără să le vadă și mergeau în spatele lui:

„Epopeea căutării râsului.

Ziua marilor ratări.

1. Dimineața, trec pe lângă un pui de râs, care se retrage imediat pe urmele mele. Imposibil de văzut printre arbori si stânci, dispare ca o nălucă în versant.

2. Râsul mare pe care îl caut și care credeam că e undeva mai jos mă așteptă pe arborele smuls de vânt, acolo unde are și un adăpost. In filmare se poate vedea cum ridică privirea, mă aude și apoi se pregătește de plecare. Dacă nu făceam zgomot din cauza zăpezii puțin înghețate era pe senzor. Distanța a fost extrem de mică, din nou. Bine, nici camera nu are cea mai bună poziție, parțial din cauza configurației terenului. Mooooooooooor...

3. Seara, același râs miorlăie la 50 de metri de mine, dar deja se lasă noaptea si e deasupra mea pe un perete vertical. Mâine stau acasă! Ale naibii pisici!

PS Ați văzut cât de frumos e râsul asta?“, a conchis fotograful în mesajul de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel