Episcopul de Solsona a rămas fără atribuții, după ce s-a CĂSĂTORIT cu o autoare de romane erotice
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un episcop spaniol a fost suspendat din funcția sa administrativă, în urma căsătoriei sale cu o femeie. 

Unui episcop din Spania i s-au luat puterile clericale în urma căsătoriei sale cu un autor de romane erotice cu tentă satanică, relatează CNN. Dioceza de Solsona, unde Xavier Novell Goma a slujit ca episcop, a emis sâmbătă un comunicat în care spunea că lui Novell îi este interzis de acum să administreze sacramentele și să se angajeze în orice activitate clericală, „atât în ​​public, cât și în privat”, deși el îşi poate menţine în continuare statutul de episcop.

Cleric suspendat datorită căsătoriei

Potrivit declarației, Novell, episcop emerit de Solsona, a încheiat o căsătorie civilă cu Silvia Caballol pe 22 noiembrie 2021, în provincia Barcelona. Declarația se referă apoi la Canonul 1394.1 al Bisericii Catolice, care afirmă că „un cleric care încearcă să se căsătorească, chiar dacă numai civil, va fi supus suspendării”.

Novell a devenit cel mai tânăr episcop al Spaniei în 2010, la vârsta de 41 de ani, când a fost numit în Solsona, un mic oraș la nord de Barcelona, ​​în regiunea Catalonia, din nord-estul Spaniei. În septembrie, Novell a demisionat din funcția de episcop, așa cum a aprobat și anunțat Vaticanul în buletinul său din acea lună.

Vezi știrea noastră pe acest subiect AICI

Cuplul nu a comentat informațiile

Acum, în urma căsătoriei cu Caballol, Novell nu mai poate „exercita drepturile și funcțiile inerente oficiului episcopal”, se arată în comunicatul eparhiei sale. Nici Novell, nici Caballol nu au emis încă o declarație privind suspendarea puterilor clericale ale lui Novell sau recenta căsătorie a acestora.

Potrivit rapoartelor BBC, Novell a susținut terapia de conversie a homosexualilor și a efectuat și exorcisme.

Caballol, în vârstă de 38 de ani, și-a început cariera de romancier în 2015, potrivit unui profil de pe site-ul editurii sale, Lacre. Ea este pregătită în psihologie clinică, precum și în sexologie și yoga, spune profilul, și a studiat, de asemenea, catolicismul și islamul. Ea este descrisă pe site-ul editorului drept „o persoană care tânjește să trăiască din plin” și o „căutătoare de noi emoții și senzații”.

Surpriză în anturajul lui Novell

Prelaţii din anturajul lui Novell au fost profund surprinşi să afle că renunţarea lui la preoţie a fost determinată de o relaţie cu o femeie. Deşi arhiepiscopul de Barcelona, Juan José Omella, a cerut să fie respectată intimitatea fostului episcop, în speranţa că acesta va da până la urmă explicaţii, Novell păstrează tăcerea şi nu se ştie dacă a cerut Vaticanului dispensă de la obligaţia de celibat pentru a se putea căsători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel