Episcopul de Huși, decizia Mitropoliei Moldovei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Luni, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a văzut înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor.

În acest caz  fost demarată o anchetă, urmând să se ia decizia dacă episcopul va fi păstrat în rândul Bisericii sau nu.

"Una dintre persoane pare a fi episcopul. Pare, nu știu dacă e. Chipul seamănă. Pe cealaltă persoană nu o cunosc, dar nu pare a fi un minor. Conform prevederilor statutare și regulamentare bisericești, va fi înaintată Sinodului Permanent al BOR. El va face propuneri către Sfântul Sinod al BOR. Dacă ce am vizionat e real, cu certitudine episcopul va fi caterisit.

Până la luarea unei decizii a Sfântului Sinod, el poate sluji. Ca să nu mai slujească, ar trebui oprit de la slujire. Până la o decizie a Sfântului Sinod, el rămâne în funcție. Pentru veridicitate, imaginile trebuie expertizate de specialiști. Noi nu suntem specialiști. Se va dispune expertiza probabil în cadrul anchetei dispuse e Sinodul Permanent sau de Sfântul Sinod.

Nu e clar conținutul discuției, dar vocea și ea pare a lui. Asemenea fapte sunt incompatibile cu slujirea clericală", a declarat Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Decizia Mitropoliei este controversată în condițiile în care Biserica vrea referendum  pentru familia tradițională formată dintr-un bărbat și o femei, fapt pentru care s-a implicat în strângerea  a câtorva milioane de semnături în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel