Episcop Huși, covor roșu. Reacția prelatului, după primirea controversată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Biserică
Biserică
Episcopia Hușilor a reacționat după ce Presfințitul Corneliu a avut parte de o primire cu covoare pe tot traseul pe care urma să se deplaseze. 

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Huşilor, Preasfinţitul Corneliu nu a avut nicio implicare în organizarea evenimentului şi nici nu a solicitate anumite condiţii pentru a fi prezent la ceremonialul religios. Întinderea pe jos a covoarelor a fost ideea exclusivă a organizatorilor, mai exact a preotului din sat şi a consiliului parohial din comuna Todireşti, unde a avut loc sfinţirea locului în care urmează a se construi o nouă biserică, relatează adevărul.ro.

 ”Sfinţirea unui loc de biserică şi Sfânta Liturghie arhierească sunt momente de bucurie şi sărbătoare pentru orice comunitate de creştini, pregătirile şi primirea celor invitaţi fiind organizate de parohie prin consiliul parohial. Niciodată Preasfinţitul Părinte Corneliu nu a solicitat sau impus vreun anumit protocol, ci a răspuns invitaţiei credincioşilor şi a preoţilor din toate parohiile Episcopiei Huşilor, potrivit misiunii oricărui episcop ortodox, de a sluji Sfânta Liturghie, de a pune piatra de temelie bisericilor noi şi de a sfinţi sau resfinţi locaşurile de închinare”, explică Episcopia Huşilor într-un comunicat de presă.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel