Epidemie de gripă și scarlatină în România! Informații de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Polina Tankilevitch, Pexels
Fotografie de la Polina Tankilevitch, Pexels
Suntem în plină epidemie de gripă și scarlatină. 

Cum ne putem proteja? Aflăm răspunsurile de la Dr. Cristina Romanescu, medic în cadrul Policlinicii Enayati Medical City.

Scarlatina este o infecție bacteriană cauzată de streptococii de grup A. Această boală se caracterizează prin erupții cutanate roșii, febră, durere în gât și uneori vărsături. Scarlatina este contagioasă și poate fi transmisă prin contactul cu secrețiile respiratorii ale unei persoane infectate sau cu obiecte contaminate. 

Gripa este o boală respiratorie cauzată de virusurile gripale. Simptomele includ febră, tuse, dureri musculare, oboseală și congestie nazală. Gripa poate fi de obicei transmisă prin picături de aer sau prin contactul cu suprafețe contaminate. Există mai multe tipuri de virusuri gripale, inclusiv gripa sezonieră și gripa aviară sau gripa porcină. Vaccinarea anuală este recomandată pentru a preveni gripa.

Aflați mai multe pe PĂRINȚI ȘI PITICI:

https://www.parintisipitici.ro/suntem-in-plina-epidemie-de-gripa-si-scarlatina-ce-trebuie-sa-stie-o-viitoare-mamica-pentru-a-se-proteja-interviu-cu-dr-cristina-romanescu-primar-obstetrica-ginecologie_3348.html#google_vignette

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel