Enescu și-a aruncat vioara în foc și a spus: "Nu am nevoie de așa ceva...”
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Odilia Roșianu, redactor-șef al revistei Literatura de azi, a vorbit în cadrul emisiunii De Ce Citim despre cartea „Enescu. Caiete de repetiții”, Polirom, 2019, avându-l ca autor pe Dan Coman. Cartea face parte din colecția Biografii romanțate.

Redactorul-șef al revistei Literatura de azi a subliniat ideea că marile personalități ale culturii române au nevoie și de alte tipuri de prezentări, pentru ca elevii să se simtă atrași de ceea ce au creat acestea.

„Multe lucruri se știu, dar contează și cum le prezinți. L-au găsit în pădure (pe George Enescu) mic fiind, nu știu cât avea trei, patru ani (după ce a ascultat un lăutar la un târg) făcându-și o vioară improvizată din două sfori și atunci se hotărăsc să-i cumpere o vioară de ziua lui. Bineînțeles, tată lui îi ia o vioară de jucărie, care nu numai că era de jucărie, dar nici măcar nu avea numărul de corzi regulamentar. Și în momentul în care o vede, Enescu, mic dar al naibii, aruncă vioara direct în foc și spune: „nu am nevoie de așa ceva!” nervos fiind. Abia așa își dau seama că este vorba despre o iubire reală și o dorință reală de a se apropia de acel instrument”, a povestit Odilia Roșianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel