EMOŢIONANT - Un câine olog şi-a găsit stăpânii la trei săptămâni după ce a fost luat pe sus de o tornadă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mason,-cainele-erou
mason,-cainele-erou

Mason - un câine obişnuit până de curând, a devenit legendă pe Internet după ce, luat pe sus de o tornadă pe data de 27 aprilie, a reuşită să se întoarcă acasă după aproape trei săptămâni de rătăcit, cu două picioare rupte.

Mason, un metis de terrier, a fost luat pe sus de o furtună care s-a abătut asupra oraşului Birmingham, Alabama, făcându-i pe stăpânii săi, care şi-au pierdut casa, să se gândească la ceea ce era mai rău. Spre uimirea tuturor, câinele a reuşit să se târască acasă, cu două picioare rupte, ca într-o emoţionantă poveste despre supravieţuire.

Postul local de stiri WBRC a transmis povestea câinelui luat pe sus de furtună chiar din garajul casei stăpânilor săi, unde se ascunsese. După tornadă, stăpânii săi au început să-l caute, dar fără succes. După aproape trei săptămâni, Mason a reuşit să se întoarcă acasă, fiind găsit pe fâşia de gayon dn faţa casei în ruină.

Căţelul este acum în grija asistenţilor medicali ai adapostului Birmingham Jefferson County Animal Control, fiindcă stapanii lui au declarat că nu îl pot ingriji corespunzător în această perioadă în care trebuie să îşi reaşeze viaţa pe un făgaş normal, după distrugerile provocate de furtună. „Este cel mai dramatic caz pe care l-am întălnit pănă acum, în care un animal rănit a reuşit să supravieţuiască atât de mult. Este un lucru remarcabil pentru un animal, să apară pe veranda stăpânilor, în special ţinând cont de starea lui de sănătate“, a povestit emoţionat Phil Doster, unul dintre angajaţii adăpostului.

Mason a fost operat pe data de 20 mai. Două plăcuţe de metal au fost implantate în picioruşele rănite pentru a se putea vindeca. După trei săptămâni, Mason s-a intors la familia sa care a dorit să râmână în anonimat, iar asistenţii se aşteaptă să se vindece complet în circa 6 săptămâni, chiar dacă va rămâne cu un mic handicap la picioarele din faţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel