Emoționant. Imaginea RĂZBOIULUI, un puști de șase ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
O cască albastră, prea mare pentru el, îi cade pe obraz. Cu bandă adezivă, pe cască, două litere mâzgălesc o realitate și un vis. 

Pe el, peste tricoul și pantalonii albaștri, are o protecție: o "vestă anti-glonț", una prea subțire pentru a rezista atacurilor... una dintr-un sac negru de gunoi. Stă drept și timid la poză. O joacă de copil sau un vis. 

”Eu sunt jurnalist. Relatez despre ceea ce se întâmplă aici, aceasta este vesta mea antiglonţ”, a spus băieţelul. I-a spus-o reporterului Johan-Matthias Sommarstrom, care nu a rezistat și i-a dat casca lui, o realitate care l-ar apăra de un atac. Pentru puști, casca pe care o poartă mândru este un vis. 

Corespondent de război la 16 ani. Povestea teribilă a unei fete din Gaza

Jurnalistul i-a făcut o fotografie copilului de șase ani și a scris: "Băieţel din #Gaza care pretinde că este jurnalist, cu vesta lui antiglonţ făcută în casă, a trebuit să îi împrumut casca mea". 

Imaginea a devenit una dintre cele mai distribuite fotografii din Fâşia Gaza, de la începutul conflictului. Bilanţul victimelor a depăşit 1.450 de morţi în rândul palestinienilor omorâţi în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei israeliene, pe 8 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel