Emmy 2018. "Game of Thrones" şi "The Marvelous Mrs. Maisel", marile câștigătoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Emmy 2018. "Game of Thrones" şi "The Marvelous Mrs. Maisel" au câștigat cele mai multe premii.

Emmy 2018. Serialele "Game of Thrones" şi "The Marvelous Mrs. Maisel" au câştigat principalele trofee ce au fost atribuite la cea de-a 70-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy 2018, organizată luni seară la Los Angeles, în cadrul unui eveniment marcat de numeroase surprize, informează Reuters şi AFP.

După ce a celebrat minorităţile anul trecut, gala Primetime Emmy 2018, prima organizată după dezvoltarea explozivă a mişcării #MeToo, s-a deschis luni seară cu o tonalitate politică şi feministă.

Prezentatorii galei, actorii Michael Che şi Colin Jost, cunoscuţi pentru evoluţiile lor din "Saturday Night Live", au pigmentat evenimentul de luni seară cu numeroase glume despre chestiuni precum diversitatea din televiziune, comportamentul sexual inadecvat din industria de divertisment şi influenţa deosebită pe care au obţinut-o în ultimii ani serviciile de streaming, precum Amazon şi Netflix.

Betty White, discurs emoționant

În prima parte a galei, foarte multe premii au fost câştigate de serialul de comedie "The Fantastic Mrs. Maisel".

Betty White, în vârstă de 96 de ani, a susţinut un discurs emoţionant în cadrul acestei gale, în care legendara actriţă americană a vorbit despre cariera sa longevivă din industria de divertisment. Discursul ei a fost ovaţionat în picioare de spectatorii prezenţi la eveniment.

"Game of Thrones", produs de HBO, a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, învingând producţia premiată anul trecut la această categorie, "The Handmaid's Tale". Peter Dinklage s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramatic".

Serialul "The Marvelous Mrs. Maisel", produs de Amazon, spune povestea unei femei casnice din America anilor 1950 care încearcă să îşi construiască o carieră în industria show-urilor de stand-up. Producţia a fost desemnată cel mai bun serial de comedie şi a câştigat alte şase trofee, inclusiv la categoria "cea mai bună actriţă de comedie" (Rachel Brosnahan).

Claire Foy, cea mai bună actriță într-un serial dramatic

Claire Foy a învins-o pe preferata criticilor, Elisabeth Moss, vedeta serialului "The Handmaid's Tale", produs de Hulu, la categoria "cea mai bună actriţă într-un serial dramatic". Artista britanică s-a impus graţie unei interpretări formidabile a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în serialul "The Crown", produs de Netflix.

Mathewy Rhys a câştigat primul său premiu Primetime Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic datorită rolului principal din producţia TV "The Americans". În acest serial, cu o acţiune plasată în epoca Războiului Rece, actorul galez a interpretat un spion sovietic implantat în Statele Unite. Ultimul sezon al show-ului TV a fost difuzat în primăvara acestui an.

"Saturday Night Live" a câştigat, confirmând pronosticurile specialiştilor, la categoria "cel mai bun serial cu scenete de varietăţi". În total, această emisiune de satiră televizată a câştigat de-a lungul anilor un număr record de 72 de premii Emmy.

Categoria "cea mai bună miniserie TV"

"The Assassination of Gianni Versace" a câştigat luni seară premiul Emmy la categoria "cea mai bună miniserie TV" şi i-a adus actorului Darren Criss un trofeu de interpretare. Darren Criss a jucat în această producţie de televiziune rolul bărbatului care l-a ucis pe renumitul creator de modă italian Gianni Versace, la Miami, în 1997.

Una dintre marile surprize ale galei de luni seară s-a produs atunci când Donald Glover, protagonistul şi creatorul serialului "Atlanta", a pierdut la categoria "cel mai bun actor dintr-un serial de comedie", fiind învins de Bill Hader, care joacă în "Barry" rolul unui criminal plătit care încearcă să devină actor.

Care au fost marii perdanți

Serialul distopic "The Handmaid's Tale" şi comedia hip-hop "Atlanta" au fost marii învinşi ai galei de luni seară, nereuşind să obţină niciunul dintre trofeele puse în joc în cadrul categoriilor principale, spre dezamăgirea vedetelor lor, Elisabeth Moss, respectiv Donald Glover.

Serialul "Game of Thrones" a câştigat în total nouă premii la galele Emmy din acest an - inclusiv trofeele atribuite în categorii tehnice, săptămâna trecută, la Creative Emmy Awards.

Platforma de streaming Netflix, care conducea plutonul companiilor de producţie cu cele mai multe nominalizări - 112 - s-a clasat pe primul loc în topul victoriilor repurtate în 2018 la Primetime Emmy Awards, la egalitate cu postul prin cablu HBO, cu 23 de trofee fiecare.

Cele mai furtunoase aplauze le-a primit însă Glenn Weiss, care, folosindu-se de discursul său de acceptare a premiului Primetime Emmy pentru regia transmisiunii televizate a galei Oscar 2018, a profitat de ocazie pentru a-şi cere iubita în căsătorie. Jan Svendsen, iubita regizorului de televiziune, a acceptat această cerere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel