Data publicării:

Emmanuel Macron, escală tehnică la București. Bogdan Chirieac: A ales România cu un scop

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre escala tehnică făcută de președintele francez, Emmanuel Macron, la București. 

Președintele francez Emmanuel Macron, care a fost într-o vizită oficială în China, a aterizat pentru o escală tehnică în România, pe parcursul zborului de întoarcere către Franța.

”Eu cred că nu întâmplător a făcut escala tehnică - căci înțeleg și eu că este o escală tehnică, s-au realimentat aeronavele. Nu întâmplător a făcut-o la București! Putea, pe parcursul călătoriei, să oprească în orice altă țară din nordul Europei, probabil că pe acolo a venit, ca să evite teritoriul Federației Ruse. El a ales România cu un scop și cred că scopul ține și de Republica Moldova, nu doar de Ucraina. Nu e clar dacă în discuțiile pe care Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen - pentru că au fost împreună în vizită la Xi Jinping- au discutat doar despre Ucraina sau au discutat ceva și despre Republica Moldova sau, mai bine spus, despre atitudinea belicoasă a Moscovei vizavi de Republica Moldova. Pe surse, se știe că s-a văzut cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, există o delegație a Ambasadei Franței care l-a întâmpinat și probabil că a dat mesajele necesare membrilor Ambasadei Franței la București” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Între timp, pe Twitter a apărut fotografia cu Bogdan Aurescu și Catherine Colonna, ministru francez de Externe. 

2. Bogdan Aur... (bogdan-aurescu-twitter_82850300.jpg)

În acest context, analistul politic a punctat că și ambasadorul Franței la București, Excelența Sa Laurence Auer, a fost în delegație. ”Eu cred că s-au dat și mesajele pe care Emmanuel Macron a profitat să le dea prin viu grai, nu neapărat prin mijloacele de telecomunicații criptate” a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel