Data actualizării:
Data publicării:

Emmanuel Macron a ajuns în Tel Aviv. ”Ceea ce s-a întâmplat nu va fi uitat niciodată”. Președintele Israelului avertizează Hezbollah: Libanul va plăti prețul

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Emmanuel Macron a ajuns în Tel Aviv
Emmanuel Macron a ajuns în Tel Aviv
Președintele Franței a aterizat în Tel Aviv. 

UPDATE: Emmanuel Macron i-a spus președintelui Isaac Herzog la Ierusalim că Franța stă „umăr la umăr” cu Israelul și că primul obiectiv ar trebui să fie eliberarea ostaticilor din Gaza. ”Vreau să fii sigur că nu ești lăsat singur în acest război împotriva terorismului”, a spus Macron. ”Este de datoria noastră să luptăm împotriva terorismului, fără nicio confuzie și fără a extinde acest conflict” a continuat președintele francez, conform Reuters. 

-----

UPDATE: Israelul nu intenționează să ducă război cu militanții Hezbollah la granița sa de nord, ci se concentrează în schimb pe lupta împotriva Hamas în Fâșia Gaza, a declarat marți președintele israelian Isaac Herzog, în timpul întâlnirii cu președintele statului francez Emmanuel Macron.

”Vreau să clarific, nu căutăm o confruntare la granița noastră de nord sau cu nimeni altcineva... Dar dacă Hezbollah ne trage în război, ar trebui să fie clar că Libanul va plăti prețul”, a spus Herzog.

----

UPDATE: Franța va fi solidară cu Israelul în lupta sa împotriva terorismului, a declarat marți președintele Emmanuel Macron, întâlnindu-se cu omologul său israelian Isaac Herzog, la Ierusalim.

”Ceea ce s-a întâmplat nu va fi uitat niciodată”, a spus Macron, referindu-se la atacul asupra Israelului în care Hamas a ucis peste 1.400 de oameni. ”Sunt aici pentru a ne exprima solidaritatea” a mai declarat el, conform Reuters. 

---- 

Președintele francez Emmanuel Macron a aterizat în Tel Aviv, arată Reuters TV. El se va întâlni cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, cu președintele israelian, Isaac Herzog, dar și cu liderii opoziției, Benny Gantz și Yair Lapid.

Vizita şefului statului francez are loc la peste două săptămâni de la atacurile mortale ale mişcării islamiste Hamas asupra teritoriul israelian, care au făcut peste 1.400 de morţi, dintre care 30 de cetăţeni francezi.

În plus, şapte francezi sunt în continuare daţi dispăruţi: o tânără are statut de ostatic, iar "pentru ceilalţi şase există o prezumţie de luare de ostatici, dar fără certitudine", a declarat preşedintele Emmanuel Macron, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel