Emma Răducanu a fost învinsă categoric la Wimbledon. Jucătoarea nu se mai regăsește după ce a câştigat US Open
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Emma Răducanu
Emma Răducanu
Jucătoarea franceză Caroline Garcia (55 WTA) şi-a prelungit seria de victorii pe iarbă la 7, cu un succes categoric în faţa Emei Răducanu, favorită numărul 10, miercuri, în turul 2 la Wimbledon.

După ce a câştigat primul meci la Londra, Caroline Garcia a trecut uşor şi de britanică, pe Centre Court.

„Va fi primul meu meci pe Centre Court şi este întotdeauna o plăcere să joc pe terenurile mari ale turneelor de Grand Slam, iar cel de la Wimbledon este foarte special", a declarat ea după ce a învins-o luni pe o altă jucătoare britanică, Yuriko Miyazaki.

„Va fi o atmosferă extraordinară. Chiar aştept cu nerăbdare", a declarat franceza. Garcia, fost număr 4 mondial, a obţinut victoria cu 6-3, 6-3 în faţa favoritei nr. 10 şi favorită a publicului, calificându-se în turul al treilea la All-England Club pentru a treia oară în cariera sa.

Victoria i-a oferit, de asemenea, lui Garcia, o mică revanşă împotriva lui Răducanu în acest sezon. Ea pierduse în faţa acesteia în trei seturi la BNP Paribas Open în martie, în prima lor întâlnire din carieră.

Garcia s-a impus pe Centre Court în 85 de minute, arătând o formă bună, ca cea care a dus-o la cea mai bună clasare din carieră în urmă cu patru ani.

Franţuzoaica a reuşit 24 de lovituri câştigătoare, mai mult decât dublu faţă de cele 11 ale lui Răducanu, a câştigat 71% din punctele jucate cu primul serviciu şi a câştigat 15 din cele 18 puncte disputate la fileu.

Campioană de la Bad Homburg, Garcia a câştigat ultimele şapte meciuri. Ea nu mai câştigase niciun meci la Wimbledon de când a ajuns în optimi de finală, în 2017.

De asemenea, ea a ajuns în turul al treilea în 2014. Pentru a-şi egala cea mai bună evoluţie din istorie la All-England Club, Garcia va trebui să învingă o altă jucătoare cap de serie: Zhang Shuai (nr. 33).

Zhang, care a intrat pe lista capilor de serie după ce Madison Keys s-a retras din competiţie din cauza unei accidentări, a salvat trei mingi de set în primul set al victoriei cu 7-6(6), 6-2 în faţa ucrainencei Marta Kostyuk.

Zhang a învins-o pe Garcia de două ori în cele trei întâlniri din carieră, inclusiv anterior, la Wimbledon şi la începutul acestui an. Ea s-a impus cu 6-4, 6-0 în primul tur la Wimbledon în 2019 şi s-a impus, de asemenea, în semifinalele de la Lyon, în februarie, în drumul ei spre câştigarea titlului.

Interzis la Wimbledon, Medvedev se distrează pe iarba terenului de golf cu Bastian Schweinsteiger

Interzis pe iarba de la Wimbledon, rusul Daniil Medvedev, numărul unu mondial, a ales zilele acestea iarba terenurilor de golf, schimbând racheta de tenis cu o crosă de golf.

Luni, Medvedev a jucat un meci de golf cu fostul mijlocaş german Bastian Schweinsteiger.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani lipseşte de la turneul de Grand Slam pe iarbă după ce organizatorii au interzis accesul jucătorilor din ţara sa şi din Belarus din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

În timp ce Wimbledon a avut de înfruntat obişnuitele întârzieri cauzate de ploaie, Medvedev s-a bucurat de soare.

„Nu pot părăsi iarba", a scris rusul alături de o imagine pe Instagram în care se pregătea să lovească o minge de golf într-un loc neidentificat. „O zi distractivă cu @bastianschweinsteiger".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel