Decizia CNA care scoate din minți emisiunile tabloid. Ce mesaj ar putea afișa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ioana tufaru dece
ioana tufaru dece

Consiliul Național al Audiovizualului vrea să completeze Codul Audiovizual în sensul că emisiunile tabloid vor fi obligate să-și atenționeze telespectatorii că programul respectiv este o ficțiune, scrie paginademedia.ro.

Membrii CNA au discutat la începutul ședinței de astăzi subiectul unei posibile formule de text pe care emisiunile ar trebui să-l afișeze, de trei ori în timpul emisiei, atunci când este vorba despre filmări regizate.

Nu s-a definitivat o formulă, dar au existat mai multe propuneri: scenariu bazat pe ficțiune, scenariu după fapte reale, acest program este o ficțiune, acest program este o ficțiune, bazată pe fapte reale.

După formularea textului acesta va fi supus dezbaterii publice pe site-ul Consiliului, timp de 30 de zile. Până la adoptarea decizie, CNA intenționează să trimită televiziunilor o recomandare.

Decizia de a obliga emisiunile tabloid bazate pe un scenariu să-și anunțe publicul că programul este o ficțiune, a fost luată după analizarea emisiunii Acces Direct din patru februarie, când a fost discutată igiena Ioanei Tufaru.

În urma ședinței care a dus la sancționarea Antenei 1 cu o amendă de 20.000 lei, reprezentanții postului au afirmat că emisiunea cu Ioana Tufaru a avut la bază un scenariu cu care subiectul a fost de acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel