Emisiunea anti Păunescu, de la TVR, a încălcat Statutul Ziaristului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

adrian paunescu isi ia la revedereComisia de Etică şi Arbitraj a  TVR a decis că emisiunea "Ultima ediţie" difuzată pe 7 noiembrie,  în care Andrei Cornea a atacat dur memoria lui Adrian Păunescu, a încălcat Statutul ziaristului din televiziunea publică.

Membrii Comisiei de Etică au luat această decizie în unanimitate, considerând că a fost încălcat articolului  din Statutul ziaristului din SRTv care precizează că "În prezentarea unor dispute de opinii, ziaristul va asigura prezenţa părţilor implicate". Ori, emisiunea a avut un singur invitat - Andrei Cornea , editorialist  la săptămânalul 22.

Lucian Pârvoiu, moderator al emisiunii "Ultima ediţie" din 7 noiembrie ar fi cerut, în şedinţa de redacţie pentru pregătirea emisiunii, să fie invitate  personalităţi cu poziţii diferite asupra operei şi vieţii lui Păunescu, dar decizia a luat-o producătorul, Antonela Ghemu. Acestă constatare întăreşte suspiciunile potrivit cărora atacul la adresa lui Păunescu ar fi fost comandat de conducerea TVR. Directorul instituţiei a fost instalat în funcţie de preşedintele Băsescu, iar şefa de facto a TVR este altă devotată propagandistă portocalie, Rodica Culcer.

Producătorul Antonela Ghemu nu s-a prezentat la niciuna din cele două şedinţe la care a fost invitată de Comisia de Etică, beneficiind de protecţie de la vârful TVR. Păunescu a fost pus în antiteză cu regimul Băsescu, după moartea sa, şi a acţionat ca un critic dur al PDL, cât era în viaţă.  De altfel, reclamaţia dezbătută de Comisia de Etică a fost depusă de Victor Ponta, în numele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel