Emisiune specială de Paști. Miron Bogdan, legătura dintre religie și știință, la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Prof. Miron Bogdan a vorbit despre legătura dintre religie și știință, la Academia de Sănătate. 

Miron Bogdan, Prof. univ. de Pneumologie la Universitatea de Medicină „Carol Davila” București, medic primar Medicină Internă și Pneumologie, a vorbit despre compatibilitatea dintre religie și știință. 

"Astăzi îl avem ca invitat pe dl. prof. dr. Miron Bogdan, de la UMF "Carol Davila" din București, și medic primar de pneumofiziologie. Este o emisiune mai specială, având în vedere că suntem în perioada sărbătorilor pascale și ne-am gândit să abordăm componenta spirituală a medicinei, a actului de vindecare acum în preajma a acestei mari sărbători a creștinătății. 

Am să-l rog pe domnul prof. Miron Bogdan să comenteze ideea care poate nu e suficient de clară, anume aceea că nu există practic nicio contradicție între religie și știință. În mod ciudat, uneori intenționat sau neintenționat, s-a considerat că știința și religia sunt incompatibile. Or de-a lungul timpului, mari savanți au spus nu numai că nu există nicio contradicție, dar că perfecțiunea naturii duce automat la ideea unui creator și că cea mai sigură cale de a ajunge la Dumnezeu este studiul naturii.

Deci această compatibilitate între știință și credință este o constantă a vremurilor. De altfel, omul, prin natura lui, a spus-o și Mircea Eliade, are o componentă religioasă a ființei umane. Face parte din știința umană această componentă.

Abordând spiritualitatea creștin-ortodoxă în preajma acestei mari sărbători și relația cu medicina și aș începe prin a accentua această idee că între știință și religie nu există niciun fel de compatibilitate, chiar din contră", a spus Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate. 

Emisiunea va fi difuzată luni, 17 aprilie, ora 11:00, pe paginile de Facebook DC Medical și DC News, dar și pe Youtube DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel