Emisarul Papei Francisc pentru pace, în drum spre Ucraina
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 05 iun 2023, 15:54
WhatsApp
Emisarul Papei Francisc pentru pace, în drum spre Ucraina / Foto: Pixabay
Emisarul Papei Francisc pentru pace, în drum spre Ucraina / Foto: Pixabay
Emisarul Papei Francisc pentru pace se află în drum spre Ucraina.

Cardinalul italian Matteo Zuppi, căruia Papa Francisc i-a încredinţat o misiune de pace în Ucraina, se va afla luni şi marţi la Kiev pentru discuţii cu autorităţile ţării, a anunţat Vaticanul într-un comunicat, transmite Agerpres, citând France Presse.

"Obiectivul principal al acestei iniţiative este de a asculta cu atenţie autorităţile ucrainene cu privire la posibilele modalităţi de a ajunge la o pace justă şi de a sprijini gesturile umanitare care contribuie la atenuarea tensiunilor", se arată în comunicat.

Papa Francisc i-a încredinţat în urmă cu 15 zile o misiune de pace în Ucraina cardinalului Zuppi, care provine din comunitatea Sant'Egidio, cunoscută pentru activitatea în slujba diplomaţiei.

Cine este cardinalul Matteo ZuppiPapa Francisc i-a cerut cardinalului Zuppi "să ajute la rezolvarea tensiunilor în conflictul din Ucraina, cu speranţa la care Sfântul Părinte nu a renunţat niciodată, ca acest lucru să poată deschide căi de pace", a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului Matteo Bruni.

Arhiepiscop de Bologna, Matteo Zuppi, în vârstă de 67 de ani, prezidează de anul trecut conferinţa episcopală italiană.

Sant'Egidio, comunitate de catolici laici, născută în 1968 şi acum specializată în diplomaţie şi eforturi de pace, a avut ca misiune iniţială ajutorul pentru cei săraci şi excluşi.

Ea a apărut pe scena internaţională odată cu semnarea unui acord de pace în Mozambic în 1992, în care membrii Sant'Egidio, inclusiv Matteo Zuppi, au jucat un rol principal, aminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?