Data publicării:

Emirates interzice o serie de electronice în avioane. Nu mai sunt permise nici în bagajul de cală

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bagaj pierdut în timpul unui zbor, găsit de o femeie după 4 ani / Foto: Pixabay, de Spencer Wing
Bagaj pierdut în timpul unui zbor, găsit de o femeie după 4 ani / Foto: Pixabay, de Spencer Wing
Compania aeriană Emirates ia măsuri drastice în privința a două tipuri de echipamente electronice.   

Compania Emirates Airlines din Dubai a interzis pasagerilor să transporte pagere și stații de emisie-recepție în timpul zborurilor sale, în urma atacurilor din luna trecută asupra grupării libaneze Hezbollah, atacuri ce au implicat dispozitive de comunicație care au explodat.

„Toți pasagerii care călătoresc către, dinspre sau prin Dubai au interdicția de a transporta pagere și stații de emisie-recepție în bagajul de cală sau de mână”, a anunțat compania aeriană într-un comunicat pe site-ul său, vineri. Emirates a adăugat că orice obiecte interzise descoperite vor fi confiscate de Poliția din Dubai, ca parte a măsurilor sporite de securitate.

În atacurile letale din septembrie, mii de pagere capcanate aparținând Hezbollah și sute de stații radio au explodat – atacuri care au fost larg atribuite Israelului, deși acesta nu și-a asumat oficial responsabilitatea.

Cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu a anunțat, de asemenea, că zborurile către Irak și Iran vor rămâne suspendate până marți, în timp ce serviciile către Iordania vor fi reluate duminică.

Zborurile către Liban vor rămâne suspendate până pe 15 octombrie din cauza escaladării atacurilor israeliene împotriva Hezbollah-ului, sprijinit de Iran, inclusiv lovituri în apropierea aeroportului din Beirut.

Mai multe alte companii aeriene au suspendat zborurile către Beirut și alte aeroporturi din regiune, pe fondul tensiunilor crescânde.

Atacuri țintite

Aceste măsuri vin pe fondul unei perioade intensificate de tensiuni în Orientul Mijlociu, în special între Israel și grupările susținute de Iran. Hezbollah, un aliat cheie al Teheranului, a fost de-a lungul timpului ținta mai multor operațiuni militare ale Israelului, inclusiv atacuri recente ce au folosit tehnologie avansată. 

Explozia pagerelor şi walkie-talkie-urilor aparţinând membrilor grupării teroriste Hezbollah - operaţiune care a avut loc în Liban în urmă cu aproximativ două săptămâni şi soldată cu zeci de morţi şi mii de răniţi - a fost declanşată astfel încât să nu lovească decât pe posesorul aparatului de comunicare, a relatat sâmbătă seara canalul de televiziune israelian N12.

"Fiecare pager avea propriul program", a declarat o sursă de securitate canalului de televiziune citat, sub rezerva anonimatului. În acest fel a fost posibil de controlat cine a fost lovit şi cine nu, a spus interlocutorul N12. Această atenţie acordată detaliilor a permis evitarea victimelor civile, precum "vânzătorul de legume dintr-un supermarket" aflat în apropierea exploziilor, conform sursei menţionate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel