Emiratele Arabe Unite au anulat programul ”fără viză” pentru ucraineni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Emiratele Arabe Unite au anulat programul fără viză pe care îl ofereau ucrainenilor până la declanșarea războiului. 

Emiratele Arabe Unite și-au suspendat regimul ”fără viză” pentru Ucraina, care permitea cetățenilor ucraineni să rămână în țară până la 30 de zile fără a fi nevoie de viză, scrie CNBC. Vestea a fost anunțată pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în Emiratele Arabe Unite pe 1 martie, la doar șase zile de la invazia rusă a Ucrainei și pe fondul unui flux de sute de mii de refugiați ucraineni din țară.

Postarea de pe Facebook spunea că „începând cu 1 martie 2022, Emiratele Arabe Unite vor suspenda temporar acțiunea Memorandumului de înțelegere reciprocă dintre Cabinetul de Miniștri al Ucrainei și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind anularea reciprocă a cerințelor de viză. De astăzi, cetățenii Ucrainei, deținătorii de pașapoarte ucraineni, pentru a pleca în străinătate ar trebui să primească o viză adecvată pentru a vizita Emiratele Arabe Unite”, a transmis sursa citată.

Ambasada a confirmat ulterior vestea pentru CNBC prin telefon.

Cetățenii aflați deja în EAU nu sunt afectați de anularea programului

„Suspendarea temporară a acțiunii Memorandumului privind înțelegerea reciprocă nu se aplică acelor cetățeni ucraineni care se află deja în Emiratele Arabe Unite”, a adăugat postarea. ”În ceea ce privește cetățenii Ucrainei care au sosit în Emiratele Arabe Unite în scopuri turistice și nu s-au putut întoarce în Ucraina din cauza începutului agresiunii armate a Federației Ruse, Ambasada va informa în continuare.” conform sursei citate. 

Anunțul i-a șocat pe ucrainenii din țară, mulți dintre ei au comentat postarea cu furie și nedumerire. Aproximativ 15.000 de ucraineni lucrează și trăiesc în Emiratele Arabe Unite, o mică țară din deșert a cărui populație este formată din aproximativ 90% expatriați. Aproximativ 250.000 vizitează țara ca turiști anual, potrivit guvernului ucrainean.

100.000 de zboruri gratuite refugiaților

O companie aviatică oferă 100.000 de zboruri gratuite refugiaților ucraineni. Plecările cu avionul se fac în luna martie din România și din alte trei țări, scrie Mediafax. 

În această lună compania Wizz Air oferă 100.000 de bilete gratuite refugiaților ucraineni pentru toate zborurile din Europa continentală, cu plecare din țările din vecinătatea Ucrainei, Polonia, Slovacia, Ungaria și România, a anunțat Nexta TV pe Twitter. Vezi continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel