Emilian Imbri: Valuri vor mai fi! Nu știu dacă se vor mai numi pandemie. Cât de periculoase sunt noile tulpini COVID
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 12 mai 2022, 13:24
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Emilian Imbri, trage un semnal de alarmă în privința noilor subtulpini de Omicron, BA.4 și BA.5, care au determinat peste 500 de cazuri de infectare în Africa de Sud.

Anunțul făcut de OMS, cu privire la cele două subtulpini Omicron de coronavirus, BA.4 și BA.5, este menit să avertizeze că pandemia este încă departe de a fi trecut. 

Mai mult, că ar putea să ne facă surprize dacă nu suntem prudenți. 

Adrian Marinescu, despre situația din China: ASCUND ceva! Am avut semne de întrebare încă de la început

Întrebat de posibilitatea existenței unui nou val, în contextul datelor venite dintre OMS, medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului "Victor Babeș" din Capitală, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, că ar putea fi orice fel de val, nu numai de Omicron. În plus, ne-a spus astfel cât de periculoase sunt variantele BA.4 și BA.5

”De ce? Pentru că ați văzut că s-au ridicat practic toate restricțiile. Oficial, neoficial, toate țările se deschid în speranța să mai recupereze ceva din partea de turism, ani de zile au suferit, deci un val 6 de Omicon s-ar putea să vină”, a afirmat medicul Emilian Imbri.

În privința reintroducerii unor restricții sau chiar al unui lockdown, dr. Emilian Imbri a precizat că nu va fi cazul, argumentându-și afirmația astfel: ”Cred că în momentul în care toți vom vedea că o să crească numărul de infectări, cu Omicron să spunem, după ce OMS a anunțat prezența celor două subtulpini, mai contagioase, atât Ministerul Sănătății, cât și fiecare dintre noi în parte, sunt convins că vom lua singuri măsurile de autoprotejare”, a mai spus Emilian Imbri. 

Valuri de infectare cu noul coronavirus

Mai mult decât atât, medicul a ținut să sublinieze că va veni un moment în care infectarea cu Covid va deveni una sezonieră, asemănătoare celei de gripă.

”Este posibil să mai avem valuri de coronavirus. La fel ca și gripa sezonieră, acest Covid va reveni sezonier și devine o infecție sezonieră, nu știm dacă va avea sezoane cum are gripa noastră clasică, adică avem întotdeauna spre sfârșitul lunii noiembrie și la începutul lui ianuarie, avem spaime că putem lua o gripă. 

Subtulpinile Omicron BA.4 și BA.5 au fost detectate în aproape 20 de țări, contribuind la alimentarea unor focare sporadice de Covid-19 în întreaga lume

Citeşte articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?