Emil Boc: În privinţa reorganizării administrative, PDL poate accepta 10 regiuni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
harta-noua-judete
harta-noua-judete

Preşedintele susţin proiectul, însă am convenit că discuţiile merg mai departe, nu rămânem cantonaţi în singurul proiect pe care îl avem acum, astfel încât proiectul de reorganizare să se poată finaliza. (...) Putem să discutăm 8-10 regiuni, nu trebuie să rămânem cantonaţi în 8, putem să discutăm şi despre 10 regiuni, cu condiţia ca demersul să se realizeze până la capăt“, a spus premierul, citat de Agerpres.

El a amintit că UDMR are în continuare acele reţineri legate de particularităţile minorităţii maghiare, însă liderii coaliţiei trebuie să înţeleagă necesitatea detaşării de viziunea etnică şi faptul că această reorganizare "se face în interesul României, nu pentru a proteja interesele particulare ale unuia sau altuia ca preşedinte de consiliu judeţean".

Întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu de la şcoala de vară a tinerilor democrat-liberali potrivit cărora PDL nu e un susţinător onest al reorganizării administrative pentru că are la rândul său preşedinţi de consilii judeţene nemulţumiţi de perspectiva pierderii funcţiilor, Emil Boc a subliniat că PDL a luat o decizie în această privinţă cu o majoritate de voturi, iar, chiar dacă nu există o unanimitate, demersul va fi susţinut în continuare.

Liderul PDL s-a arătat încrezător că se va realiza un compromis la nivelul coaliţiei în privinţa acestui subiect, adăugând că decizia de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare şi desfăşurarea lor în noiembrie 2012 are în vedere şi să se obţină suficient timp pentru realizarea reorganizării administrative.

Citeşte şi:

Emil Boc, anunţă la TVR priorităţile Guvernului: Comasarea alegerilor şi modificarea Constituţiei. Ce vrea să mai treacă premierul prin Parlament

Istoria împărţirii administrative a României moderne, începând cu 1926. VEZI hărţile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel