Emil Boc, în pragul moțiunii, nu știe numărul parlamentarilor PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele PDL, Emil Boc, a declarat, marți, la postul public de televiziune, că plecările recente din partid nu pun deocamdată în pericol soarta Guvernului Ungureanu, la moțiunea de cenzură. De asemenea, prerședintele liberal-democrat a  adăugat că unii parlamentari USL ar putea vota împotriva acesteia.

 ”După datele pe care le avem azi, moțiunea va fi respinsă și Guvernul își va continua activitatea”, a asigurat Boc, la TVR, punctând că nu există niciun fel de ”fisuri” în coaliție. ”Plecările care au fost nu pun în acest moment în pericol soarta Guvernului”, a completat liderul PDL.

 ”Sunt convins că este posibil chiar și de la USL să fie unele voturi împotriva moțiunii, e posibil chiar și acolo”, a adăugat el.

 Cât privește plecările din PDL, Boc s-a declarat foarte mulțumit că partidul se curăță de oportuniști. Totuși, întrebat pe câți parlamentari contează PDL în acest moment, Boc nu a oferit o cifră exactă, ci doar a indicat că întreaga coaliție are încă majoritatea.

Boc: Un președinte care nu reușește să mențină un partid la guvernare face pasul înapoi

 Președintele PDL Emil Boc a declarat  că, dacă partidul nu va rămâne la guvernare după scrutinul din noiembrie, nu va mai sta nici o ”secundă” la șefia lui.

 ”Evident că după un ciclu electoral e un moment de bilanț. Nu vă imaginați că dacă PDL nu mai rămâne la guvernare în urma scrutinului din noiembrie aș mai sta o secundă în funcția de președinte. E o chestie de moralitate, de responsabilitate politică și de decență. Un președinte care nu reușește să mențină un partid la guvernare face pasul înapoi și lasă pe altcineva”, a spus Boc, la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel