Emil Boc, culisele discuției cu Florin Cîțu: Noi restricții naționale. Mugur Ciuvică: Va fi o carantină care se va numi ”măsuri punctuale”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
captura foto Antena 3
captura foto Antena 3
Primarul Emil Boc a anunțat că vor fi impuse noi măsuri la nivel național, aceasta fiind concluzia discuțiilor purtate cu premierul Florin Cîțu.

”Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, și accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară” a anunțat Emil Boc, la Antena 3, în emisiunea Cătălinei Porumbel.

Noi restricții la nivel național, pentru a evita carantina

Concluziile discuției cu premierul Florin Cîțu au fost, anunțate de Emil Boc, au fost: ”Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului.” Conform primarului din Cluj-Napoca, care este și preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, s-a mai susținut nevoia vaccinării accelerate, premierul avansând scenariul ca la sfârșitul lunii aprilie să se ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi. 

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigați Politice, a remarcat că ”se conturează o carantină care nu se va mai numi carantină, se va numi măsuri punctuale, asta este știrea pe care ne-a dat-o dl. Boc. În rest, e o amețeală totală”. 

Vezi și: Bucureștiul a trecut de 6 la mia de infectări. Propunerile de pe masa lui Vlad Voiculescu, făcute de DSP București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel