Emil Boc acuză opoziția că dorește blocarea recuperării de către bugetari a 15% din salariu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
emil boc
emil boc

Prezent la dezbaterile privind moţiunea de cenzură asupra proiectului de lege privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, intitulată Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima ţeapă trasă românilor de guvernarea Băsescu - Udrea - Boc", şeful Executivului a susţinut că, "în subsidiar, moţiunea îşi propune să împiedice adoptarea legii bugetului de stat, pentru că fără o lege a salarizării nu poate exista un buget coerent pentru 2011".

Premierul le-a cerut senatorilor şi deputaţilor să respingă moţiunea de cenzură asupra proiectului de lege privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, moţiune dezbătută luni în plenul reunit al Parlamentului, informează Agerpres

"Moţiunea blochează şansele României de a ieşi din recesiune în 2011, de a merge pe creştere economică şi blochează credibilitatea măsurilor economice luate până în prezent şi care încep să îşi arate roadele. (...) Este dorinţa opoziţiei ca România să nu reuşească. Cu cât se înmulţesc semnele pozitive generate de măsurile luate de Guvern, cu atât PSD şi PNL devin partide mai disperate pentru a bloca şansa României de a reuşi. (...) Moţiunea trebuie respinsă pentru a nu bloca această şansă pe care o are România", a afirmat primul-ministru, în plenul legislativului.

În context, el a arătat că moţiunea de cenzură urmăreşte să blocheze acordarea următoarei tranşe de împrumut de la Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană pentru România. Totodată, el a mai susţinut că eventuala adoptare a moţiunii de cenzură ar urma să blocheze şi majorarea cu 15% a salariilor bugetarilor, micşorate în vară de Guvern.

Boc mai consideră că neadoptarea bugetului de stat "înseamnă să se blocheze toate administraţiile locale din România să-şi adopte bugetele de venituri şi cheltuieli pentru proiectele de dezvoltare a comunităţilor locale şi, nu în ultimul rând, să se blocheze modernizarea României în ceea ce priveşte lucările de investiţii, continuarea celor existente şi absorbţia fondurilor europene."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel