Emi Pian, MORT. Clanurile interlope, GREU de pus la pământ. Pe cine dă vina Coarnă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a analizat situația clanurilor interlope din Capitală și marile orașe ale țării, explicând că fenomenul este scăpat de sub control, însă nimeni nu vrea cu adevărat schimbarea situației.

„E complicată destructurarea clanurilor interlope, fiindcă ele sunt foarte bine ancorate în realitatea de zi cu zi, în politic. Cum să combați aceste clanuri cu oameni care sunt atât de bine ancorați? În comunism, fiindcă ele existau și atunci, erau ținute sub control, însă acum sunt complet scăpate de sub control”, a spus Coarnă pentru DC News.

Interlopii sunt puternici datorită banilor veniți de la cel mai înalt nivel

 „Acum, interlopii sunt abonați la politic, la bani. Sigur, este extrem de greu să-i mai combați pentru că o parte importantă dintre cei care au guvernat și guvernează sunt în strânsă legătură cu aceste clanuri. Vorbim aici despre polițiști, procurori, judecători, spun oameni politici, oameni din guvern”, a mai explicat sindicalistul. „Trebuie schimbați toți oamenii din sistemele publice, înlocuiți cu oameni demni, care să nu fie în niciun fel șantajați sau șantajabili de către aceste clanuri interlope. Dacă ai intrat în conexiune cu ei, nu mai ieși de acolo. Ori faci ca ei, ori ai probleme.

Clanurile stăpânesc afacerile ilegale

„Bucureștenii și toți oamenii care stau în jurul clanurilor interlope categoric au de suferit din cauza lor. Ei controlează piața de droguri, prostituție, tot ce înseamnă taxe de protecție și așa mai departe, inspiră teamă aceste clanuri”, a mai transmis Dumitru Coarnă.

„Nu se vorbește și nu s-a vorbit niciodată destul de clar și amplu despre acest fenomen, poate doar în situații de criză (precum moartea recentă a lui Emi Pian). În situații de acest tip, îi privim și ne sunt reprezentați clar, înțelegem cât de putred este sistemul, este putred de corupție. În situații de criză realizăm cu toții ceea ce se întâmplă, după care se așterne batista pe țambal, se bagă gunoiul sub preș și ne facem cu toții că nu există”, a mai zis sindicalistul pentru DC News.

Zone „interzise” în care nu pășim

„Ei au lupte deschise pentru teritoriu, se așteaptă unul pe altul, e ca o luptă pe termen scurt, mediu și lung. Eu zic că, în București, sunt și vor fi alte zone în care călcăm cu multă teamă, cu multă precauție. Vorbim despre prezent, nu că vom avea. Sunt acum zone în care mulți dintre noi nu pășesc”, a conchis președintele SNPPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel