Elveția, pregătiri pentru o penurie "severă" de electricitate și gaze naturale. Planurile Guvernului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tranmautritam)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tranmautritam)
Elveția se pregătește pentru o posibilă penurie "severă" de electricitate și gaze naturale. 

Guvernul din Elveția înființează un grup de intervenție în caz de criză în sectorul gazelor naturale și un sistem de monitorizare pentru detectarea timpurie a unei penurii de electricitate, au anunțat miercuri autoritățile elvețiene, scrie Mediafax.

Guvernul elvețian a început să elaboreze planuri în aprilie pentru o posibilă penurie de gaze în urma invaziei Rusiei în Ucraina, afirmând că sunt în curs de elaborare măsuri care merg de la apelul către populație pentru reducerea consumului până la o posibilă raționalizare a energiei electrice în caz de criză.

Un nou sistem de monitorizare pentru aprovizionarea cu energie electrică

În prezent, autoritățile au însărcinat operatorul rețelei naționale Swissgrid să dezvolte și să opereze un nou sistem de monitorizare pentru a observa evoluțiile în aprovizionarea cu energie electrică. Acesta va fi pus în funcțiune până la sfârșitul anului 2022.

"Sistemul de monitorizare trebuie să furnizeze informații privind situația actuală a aprovizionării și a pieței din Elveția, precum și analize ale autoaprovizionării. În special, este destinat să arate cât timp Elveția ar putea să-și asigure aprovizionarea cu energie electrică fără importuri de energie electrică", a precizat Departamentul federal pentru afaceri economice, educație și cercetare prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, guvernul a însărcinat asociația industriei gazului din țară (VSG), cu formarea unei noi organizații de intervenție în caz de criză. De asemenea, a analizat și alte alternative.

"În contextul războiului din Ucraina și al situației incerte a aprovizionării asociate, Consiliul Federal încredințează totuși acum VSG sarcina de a forma o organizație de intervenție în caz de criză pentru o perioadă limitată de un an. Pentru a ține cont de rezervele exprimate în cadrul procesului de consultare, se prevede includerea reprezentanților consumatorilor de gaze (în organizația de intervenție în caz de criză), iar mandatul este limitat la un an", au precizat reprezentanții Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel