Data publicării:

Elveția a învins Ungaria, în cel de-al doilea meci de la EURO 2024, cu 3 - 1

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Selecționata Elveției s-a impus, sâmbătă după-amiază, în fața Ungariei.

Selecţionata Elveţiei a învins formaţia Ungariei cu scorul de 3-1 (2-0), sâmbătă, la Koln, într-un meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal - EURO 2024 din Germania, potrivit Agerpres.

Elveţia, fosta adversară a României din preliminarii, a făcut un pas către optimile de finală, câştigând un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte a sa.

Kwadwo Duah (12), Michel Aebischer (45) şi Breel Embolo (90+3) au marcat pentru Nati, golul de onoare al echipei antrenate de Marco Rossi fiind semnat de Barnabas Varga (66).

Ungaria şi-a creat prima oportunitate notabilă, dar Sallai (10) a şutat peste poartă de la 20 de metri.

În minutul 12, Aebischer l-a lansat în careu pe Duah, iar atacantul lui Ludogoreţ Razgrad a marcat. Golul a fost iniţial anulat pentru ofsaid, dar acordat după verificarea arbitrajului video.

Vargas a fost aproape de majorarea scorului (20), în situaţie de unu la unu cu Gulacsi, dar goalkeeper-ul lui RB Leipzig s-a opus golului.

Ungaria a fost aproape inexistentă în atac în prima repriză, singura sa şansă fiind cea a lui Orban (40), dar la care s-a semnalizat ofsaid.

Echipa din Ţara Cantoanelor a intrat la pauză cu un avans de două goluri, după ce Freuler l-a găsit liber la 23 de metri pe Michel Aebischer, iar acesta a şutat la colţul lung, Gulacsi având o intervenţie tardivă.

Elveţienii au început bine şi repriza secundă, dar Gulacsi a respins şutul trimis de Duah la colţul scurt (48), iar apoi a fost la post la şutul din careu al lui Vargas (54). Ndoye a şutat peste poartă (58), la alt atac al echipei antrenate de Murat Yakin.

Ungaria a simţit că timpul trece în defavoarea sa şi a ieşit mai mult la joc, a presat mai mult. Varga a ratat o ocazie imensă (63), reluând puţin alături cu capul în urma centrării lui Sallai.

Barnabas Varga (66) a înscris în cele din urmă pentru Ungaria (66), cu capul, din plonjon, de lângă Aebischer, la centrarea lui Szoboszlai.

În continuare, Ungaria a avut posesia, a continuat să atace, însă nu a arătat prea multă inspiraţie şi s-a descoperit în apărare tot mai mult, astfel că raidurile elveţiene au fost foarte periculoase.

Ndoye (71) a încercat un şut la colţul lung, dar mingea a fost deviată de Orban. Schaer (72) a reluat cu capul pe lângă ţintă la cornerul lui Vargas. Ndoye (83) a fost blocat in extremis de Dardai. Gulacsi a respins mingea reluată de la colţul scurt de Xhaka la cornerul lui Rieder (90).

Embolo şi Rieder au combinat pentru un alt contraatac periculos al elveţienilor, dar ultimul a ieşit din cadrul porţii după ce a driblat portarul (90+1).

În min. 90+3, Embolo a profitat de o minge respinsă greşit de Orban la degajarea lui Sommer şi a tranşat soarta partidei, lobându-l pe Gulacsi.

Ungaria, la care fundaşul Adam Lang (ex-CFR Cluj) a jucat în prima repriză, l-a avut căpitan pe Szoboszlai, care a devenit, la 23 de ani, cel mai tânăr căpitan de la EURO.

Germania a surclasat Scoţia cu 5-1 în celălalt meci al grupei, jucat vineri seara.

Următoarele meciuri din Grupa A se vor juca pe 19 iunie, Germania - Ungaria şi Scoţia - Elveţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel