Elon Musk vrea taxarea utilizatorilor Twitter cu 20 de dolari pe lună pentru conturile verificate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Elon Musk are în vedere să taxeze utilizatorii Twitter care au conturi verificate cu până la 20 de dolar pe lună.

Elon Musk ia în calcul să taxeze utilizatorii Twitter cu 20 de dolari (17,30 lire sterline) pe lună sau 240 de dolari pe an pentru o bifă albastră pe contul lor, în timp ce cea mai bogată persoană din lume pregătește o revizuire a platformei de socializare.

Directorul executiv al Tesla plănuiește modificări la serviciul de abonament Blue al Twitter, potrivit buletinului informativ tehnologic Platformer, inclusiv creșterea taxei de 4,99 USD pe lună la 19,99 USD. Utilizatorii verificați de platformă – care poartă o bifă albastră care îi semnalează ca sursă autentică – ar avea la dispoziție 90 de zile pentru a se înscrie la Blue sau își vor pierde bifa.

Musk nu a comentat direct povestea, dar a transmis pe Twitter celor peste 110 de milioane de adepți ai săi că „întregul proces de verificare este reînnoit chiar acum”.

El a semnalat, de asemenea, un sondaj Twitter lansat luni dimineață în care îi întreba pe utilizatorii de Twitter cât ar plăti pe lună pentru o iconiță albastră: 5 dolari; 10 USD; 15 USD; sau „nu ar plăti”. Sondajul a fost realizat de investitorul în tehnologie Jason Calacanis, un asociat al lui Musk care face parte dintr-o echipă adusă de multimiliardar pentru a ajuta la conducerea afacerii de la preluarea în valoare de 44 de miliarde de dolari. Un abonament de bază pe Netflix costă 6,99 USD sau 4,99 GBP pe lună.

O majoritate covârșitoare a respondenților la sondaj au spus că nu vor plăti deloc; dar o minoritate substanțială a indicat că o vor face.

Aproape jumătate de milion de utilizatori care au conturi verificate

Există aproximativ 400.000 de utilizatori verificați pe Twitter, începând cu 2021, dar programul a fost mult timp afectat de probleme. Introdusă în 2009 ca răspuns la un val tot mai mare de preocupări ale celebrităților cu privire la uzurparea identității – inclusiv din partea lui Kanye West, „iconița albastră” a devenit rapid un simbol de statut, mai degrabă decât simpla dovada a identității.

Acest lucru a condus la retragerea statutului de verificare de la utilizatorii controversați, cum ar fi Milo Yiannopoulos.

Chiar dacă fiecare utilizator verificat existent ar plăti taxa, venitul anual ar fi mai mic de o zecime din plățile de dobânzi estimate, de 1 miliard de dolari, datorate pentru împrumuturile lui Musk pentru cumpărarea site-ului.

Dar Musk ar putea avea obiective mai mari: unul dintre obiectivele sale declarate atunci când s-a oferit să achiziționeze Twitter în aprilie a fost să „verifice toți oamenii”, iar extinderea serviciului său de abonament de nișă ar putea oferi venituri semnificative.

De asemenea, Washington Post a raportat luni că Musk plănuia să concedieze 25% din cei 7.500 de angajați ai Twitter într-o primă rundă de reduceri de locuri de muncă la compania din San Francisco, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel