Elon Musk va desființa aproximativ 15.000 de locuri de muncă la Tesla: "Am luat decizia dificilă de a reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Producătorul de vehicule electrice, fondat și condus de Elon Musk, nu a comentat încă o știre publicată luni de Electrek, potrivit căreia ar urma să elimine aproximativ 15.000 de angajați.

Publicația de tehnologie a declarat că eliminările au fost dezvăluite într-o notă internă - văzută și de agenția de știri Reuters.

Aceasta a adăugat că managerii au fost însărcinați la începutul acestui an cu identificarea personalului cheie.

Compania, care avea peste 140.000 de angajați la sfârșitul anului 2023, s-a confruntat cu o cerere slabă pentru vehiculele sale electrice.

Printre provocări s-au numărat reducerea bugetelor din cauza costului pentru trai și impactul ratelor cu dobânzi mari specific în mare parte în lumea occidentală.

Tesla, care este cel mai mare producător auto din lume în funcție de valoarea la bursă, a raportat o scădere a livrărilor de vehicule

Tesla, care este cel mai mare producător auto din lume în funcție de valoarea la bursă, a raportat o scădere a livrărilor de vehicule în primul trimestru al anului său financiar - prima în aproape patru ani.

Reuters a relatat că Elon Musk a spus în e-mailul său către colegi: "Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, este extrem de important să analizăm fiecare aspect al companiei pentru reducerea costurilor și creșterea productivității. Ca parte a acestui efort, am făcut o analiză amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global".

Tesla urmează să își raporteze următoarele rezultate trimestriale pe 23 aprilie, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel