Data actualizării:
Data publicării:

Elon Musk participă la mitingul lui Donald Trump din Butler, locul unde a fost împușcat în ureche

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Candidatul american la președinție Donald Trump se întoarce în Butler, Pennsylvania, orașul unde a fost împușcat în ureche.

Miliardarul Elon Musk spune că va participa la mitingul lui Donald Trump din Butler, Pennsylvania, în același oraș în care Trump a fost împușcat în ureche într-o tentativă de asasinat în timpul unui discurs din iulie.

Musk, care în ultimele luni a devenit o figură cheie în campania lui Trump și și-a sporit cheltuielile politice pentru republicani pe toate planurile, a declarat pe X: „Voi fi acolo pentru a sprijini!”. În timp ce Musk l-a găzduit pe Trump în timpul unui eveniment virtual pe X și a declarat că donează 45 de milioane de dolari lunar unui PAC care îl susține, el nu s-a raliat fostului președinte.

Trump a promis că se va întoarce la Butler pentru a putea onora viața lui Corey Comperatore, un pompier din mulțime care a fost ucis de trăgător.

„Mă voi întoarce în Butler, Pennsylvania, pentru un miting mare și frumos, onorând sufletul iubitului nostru erou pompier, Corey”, a scris Trump pe platforma Truth Social pe 26 iulie.

Familia lui Comperatore, precum și primii respondenți și alții de la ultimul miting, vor fi prezenți sâmbătă. Va fi prezent și colegul de campanie al lui Trump, senatorul de Ohio JD Vance, precum și șapte republicani din Camera Reprezentanților și senatorul republican Eric Schmitt din Missouri.

CEO la Tesla și SpaceX, Elon Musk a devenit din ce în ce mai critic la adresa democraților, inclusiv a vicepreședintelui Kamala Harris, după ce i-a susținut ani de zile.

Schimbarea lui Elon Musk în materie de politică

Tranziția lui Musk contrastează puternic cu opiniile sale politice din trecut. El a declarat că a votat pentru președintele Joe Biden în 2020 și că i-a susținut, de asemenea, pe Hillary Clinton și pe fostul președinte Barack Obama. Opiniile pe care le adoptă acum pe X se aliniază destul de direct cu punctele de vedere conservatoare, în special în ceea ce privește supravegherea guvernamentală a imigrației.

Într-o postare recentă, Musk a acuzat Guvernul că „folosește literalmente bani din taxe pentru a importa alegători și a priva de dreptul de vot”. Musk însuși este un imigrant.

Comitetul America PAC, care îl susține pe Trump și este finanțat în mare parte de Musk, face echipă cu grupul conservator Turning Point Action din Wisconsin pentru a mobiliza alegătorii până în ziua alegerilor. Contribuțiile lui Musk la comitetul America PAC sunt esențiale pentru realegerea lui Trump, având în vedere rolul pe care grupurile externe îl joacă în eforturile de mobilizare a electoratului. Comitetul este, de asemenea, finanțat de oameni de afaceri bogați precum Cameron Winklevoss, Tyker Winklevoss, fosta ambasadoare a SUA în Canada, Kelly Craft, și soțul ei Joe Craft.

Recent, Trump a anunțat că Musk va conduce o „comisie pentru eficiența guvernului” dacă va fi ales în noiembrie. Înființarea acestei comisii ar fi un teren complet nou pentru Musk.

Interviul virtual al lui Musk cu Trump, pe care amândoi l-au promovat ca fiind un eveniment istoric, este amintit mai ales pentru dificultățile tehnice evidente și întârzierea de 45 de minute. Cu toate acestea, a funcționat ca începutul relației lor publice, care va atinge noi culmi sâmbătă, când cei doi se vor întâlni în persoană, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel