Data publicării:

Elon Musk și Mark Zuckerberg au devenit și mai bogați. Cu cât au crescut averile celor doi în prima jumătate a anului

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Elon Musk şi Mark Zuckerberg / Foto: Agerpres, Facebook
Elon Musk şi Mark Zuckerberg / Foto: Agerpres, Facebook
În primele șase luni ale acestui an, cei mai bogați 500 de oameni ai planetei și-au crescut averile cu 852 de miliarde de dolari, iar Elon Musk și Mark Zuckerberg se află în fruntea clasamentului.

Fiecare membru din Bloomberg Billionaires Index a câştigat, în medie, 14 milioane de dolari în fiecare zi din ultimele şase luni, potrivit datelor analizate de Bloomberg.

Potrivit acestor cifre, pentru miliardari, primul semestru din 2023 a fost cea mai bună primă jumătate a unui an de după 2020, când economia mondială şi-a revenit după căderea provocată de Covid-19.

Câștigurile au coincis cu un avans general al pieţelor bursiere, pe măsură ce investitorii au depăşit efectele majorărilor ratelor de dobândă ale băncilor centrale, războiului din Ucraina şi crizei băncilor regionale americane.

Indicele bursier S&P 500 a crescut cu 16% iar indicele Nasdaq 100 a crescut cu 39%, în ceea ce a fost cel mai bun prim semestru din istoria sa, datorită interesului investitorilor faţă de inteligenţa artificială care a impulsionat acţiunile din sectorul tehnologiei.

Elon Musk și Mark Zuckerberg și-au sporit averile în prima jumătate a anului

În timp ce Elon Musk şi Mark Zuckerberg se pregătesc de programarea unui meci în cușcă, directorul Tesla a fost primul când vine vorba de creşterea averii.

Elon Musk, care este deja cel mai bogat om de pe planetă, şi-a sporit averea cu 96,6 miliarde de dolari în primul semestru al acestui an, în timp ce Zuckerberg, CEO-ul de la Meta Platforms, este mai bogat cu 58,9 miliarde de dolari.

Averea lui Gautam Adani a scăzut semnificativ în primele şase luni ale acestui an, fiind mai mică cu 60,2 miliarde de dolari. Adani, preşedintele Adani Group, a înregistrat cele mai mari pierderi într-o singură zi din rândul miliardarilor, pierzând 20,8 miliarde de dolari pe 27 ianuarie 2023, după ce firma de vânzări în lipsă Hindenburg Research a acuzat conglomeratul condus de Gautam Adani de fraudă contabilă şi manipulare bursieră, acuzaţii negate de Adani.

Hindenburg, firma fondată Nate Anderson, a dus la diminuarea averii unui alt miliardar: Carl Icahn. Icahn Enterprises LP a înregistrat pierderi semnificative pe parcursul unei singure zile. Averea netă a lui Carl Icahn a scăzut cu 13,4 miliarde de dolari, sau o cădere de 57%, cea mai mare scădere procentuală din rândul miliardarilor incluşi în Bloomberg Billionaires Index.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel