Elon Musk se plânge Apple că amenință cu eliminarea Twitter din App Store
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Rețelele de socializare, mană cerească pentru protestatarii din China. Cum se coordonează aceștia, deși activitatea lor este atent monitorizată de Beijing/ Fotografie de la greenwish, Pexels
Rețelele de socializare, mană cerească pentru protestatarii din China. Cum se coordonează aceștia, deși activitatea lor este atent monitorizată de Beijing/ Fotografie de la greenwish, Pexels
Noul proprietar al Twitter a spus, de asemenea, că producătorul de iPhone a încetat să mai facă reclame pe Twitter, ceea ce l-a determinat să întrebe „dacă grupul tehnologic urăște libertatea de exprimare”.  

Musk a dezvăluit potențiala interdicție a App Store într-o serie de tweet-uri luni. El a scris: „Apple a amenințat și că va retrage Twitter din App Store, dar nu ne va spune de ce”, notează The Guardian.

Musk a părut să confirme că moderarea conținutului Twitter a fost o problemă pentru Apple. Întrebat de un utilizator jurnalist dacă Apple „amenință prezența Twitter în App Store de condiționalitatea moderării conținutului”, Musk a răspuns „da”.

Apple a fost contactat pentru comentarii.

La începutul acestei luni, fostul șef al încrederii și siguranței Twitter, care a demisionat în urma preluării platformei de către Musk, a avertizat în legătură cu o expulzare „catastrofală” din magazinele de aplicații Apple și Google. Yoel Roth a scris în New York Times că orice eliminare din acele magazine de aplicații ar face „dificil pentru miliarde de potențiali utilizatori să obțină serviciile Twitter”. Regulamentul Apple prevede că compania va respinge aplicațiile „pentru orice conținut sau comportament despre care credem că este peste linie”.

La începutul acestei luni, Phil Schiller, care conduce Apple App Store, și-a șters contul de Twitter într-o mișcare care a dat naștere imediat la speculații că relația devine încordată.

Parler, rețeaua socială preferată de extremiștii de dreapta din SUA, achiziționată de rapperul american Ye (Kanye West), a fost restaurată de Apple în 2021, după ce aplicația și-a actualizat conținutul și practicile de moderare, au spus companiile la acea vreme.

Cu o oră înainte de a dezvălui amenințarea App Store, Musk a susținut, de asemenea, că Apple a oprit în mare parte reclamele pe Twitter. El a scris pe Twitter: „Apple a încetat în mare parte să mai facă publicitate pe Twitter. Urăsc ei libertatea de exprimare în America?” Apoi l-a etichetat pe CEO-ul Apple, Tim Cook, întrebând „ce se întâmplă aici”.

Apple a cheltuit aproximativ 131.600 USD pe reclame Twitter între 10 noiembrie și 16 noiembrie, în scădere de la 220.800 USD între 16 octombrie și 22 octombrie, cu o săptămână înainte ca Musk să încheie acordul Twitter, potrivit companiei de măsurare a promovării pe internet Pathmatics.

SUA: cu Musk la cârma Twitter, republicanii câștigă adepți

Cei mai proeminenți membri ai Partidului Republican din Congresul SUA au câștigat zeci de mii de urmăritori pe Twitter după achiziția platformei de către Elon Musk. 

Cu Elon Musk la cârma Twitter, republicanii câștigă adepți. Aceasta este ceea ce reiese dintr-o analiză a ziarului Washington Post, citat de Agenzia Nova.

Senatorii democrați Elizabeth Warren și Bernie Sanders au pierdut aproape 100 de ”adepți” de la preluarea lui Musk, la fel ca și reprezentantul Californiei Adam Schiff. Liderii republicani precum Marjorie Taylor Greene și Jim Jordan au câștigat fiecare peste 300 de adepți.

Nu este clar câte dintre acestea sunt conturi false, dar tendința pare să sugereze că zeci de mii de utilizatori ”liberali” abandonează rețeaua socială, asta în timp ce se observă revenirea în masă a utilizatorilor de internet conservatori. În medie, politicienii republicani au cu 8 adepți mai mulți decât acum trei săptămâni.

Musk a cumpărat Twitter luna trecută pentru 44 de miliarde de dolari cu promisiunea unei mai mari libertăți de exprimare pe platformă. Miliardarul născut în Africa de Sud și-a concediat și aproximativ jumătate din personalul său, păstrând doar acei angajați care au acceptat în mod explicit condițiile de muncă mai dure și noile politici Twitter.

În ultimele zile, după un sondaj în rândul utilizatorilor, el a eliminat și interdicția care era în vigoare de aproape doi ani asupra fostului președinte Donald Trump , care însă nu a revenit încă activ pe ceea ce a fost de ani de zile platforma sa socială preferată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel