Elon Musk respinge accesul armatei ucrainene la Starlink, pe motiv că așa ar „preveni cel de-al treilea război mondial”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Elon Musk, cunoscut și sub numele de Mr. Tweet, a declarat că previne al Treilea Război Mondial prin restricționarea accesului armatei ucrainene la sateliții Starlink.

Elon Musk, actualul proprietar și CEO al Twitter, a confirmat că va restricționa accesul armatei Ucrainei la sateliții săi Starlink, care reprezintă o rețea de 2.200 de sateliți cu orbită joasă. Compania permite accesul la date din locații îndepărtate.

Fostul astronaut Scott Kelly a scris pe Twitter: „Ucraina are nevoie disperată de sprijinul tău continuu. Te rugăm să restabilești funcționalitatea completă a sateliților Starlink. Apărarea împotriva unei invazii nu este o capacitate ofensivă. Este supraviețuire. Se vor pierde vieți nevinovate. Tu poți ajuta! Mulțumesc!"

Musk a răspuns: „Ești suficient de inteligent ca să nu înghiți propaganda”.

„Starlink este coloana vertebrală de comunicare a Ucrainei, în special în primele linii, unde aproape toate celelalte conexiuni la internet au fost distruse. Dar nu vom permite escaladarea conflictului care ar putea duce la al treilea război mondial”, a adăugat Elon Musk.

Interacțiuni anterioare

Într-un dialog anterior cu un blogger, Musk a declarat că „terminalele comerciale SpaceX, ca și alte produse comerciale, sunt destinate uzului privat, nu militar”.

El a adăugat că „ne străduim din greu să facem ceea ce trebuie, iar corectitudinea este o întrebare morală extrem de dificilă”.

Musk a criticat prezentarea de către mass-media a problemelor asociate cu Rusia. El a insistat că există o cantitate inutilă de îngrijorare legată de roboții și hackerii ruși, conform JPost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel