Elon Musk nu se lasă. După părerile despre Ucraina, milardarul a făcut comentarii despre Taiwan
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Miliardarul Elon Musk lovește din nou. După opiniile controversate despre Ucraina, Musk a spus că Taiwanul și China ar putea ajunge la un compromis.

Beijingul și Taipei au luat cuvântul după ce șeful executivului Tesla, Elon Musk, a spus că Taiwanul ar trebui să devină o zonă administrativă specială a Chinei. Cel mai bogat om din lume a declarat într-un interviu cu Financial Times că cele două guverne ar putea ajunge la un aranjament „rezonabil și acceptabil”.

Ambasadorul Chinei în SUA l-a lăudat pe Musk, dar omologul său din Taiwan a spus că libertatea „nu este de vânzare”. Taiwanul are o proprie administrație, dar Beijingul îl revendică ca parte a teritoriului său. Comentariile lui Musk vin după ce producătorul de mașini electrice a atins un record lunar de vânzări în China. El a analizat tensiunile dintre China și Taiwan într-un interviu amplu acordat ziarul britanic de afaceri Financial Times, care a fost publicat vineri, scrie BBC.

„Recomandarea mea... ar fi să găsim o zonă administrativă specială pentru Taiwan, care să fie rezonabilă și acceptabilă, probabil că nu îi va face pe toți fericiți. Și este posibil, și cred că probabil, de fapt, ei ar putea avea un aranjament care este mai blând decât cel avut de Hong Kong”, a spus Musk. 

Elon Musk spune că Crimea este a Rusiei şi că Ucraina nu are şanse să câştige războiul

Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Tesla, a făcut pe Twitter mai multe declaraţii care au şocat. Acesta a spus că Crimea aparţine Rusiei, a propus refacerea referendumurilor de anexare a regiunilor din Ucraina, dar sub supravegherea ONU, şi afirmă că Ucraina nu are şanse să câştige războiul cu Rusia.

Iniţial, Elon Musk a venit cu un sondaj către urmăritorii său, în care a scris că "cel mai probabil aşa se va termina totul, se mai pune doar problema numărului de morţi până atunci". 

"Pacea dintre Rusia şi Ucraina: 

- Refacerea alegerilor din regiunile anexate sunt supravegherea ONU. Rusia se retrage dacă asta e dorinţa oamenilor. 

- Crimea devine formal parte din Rusia, aşa cum a fost încă din 1783, până la greşeala lui Hruşciov. 

- Alimentarea cu apă în Crimea, asigurată. 

- Ucraina rămâne neutră", s-a arătat în tweetul lui Elon Musk, în care acesta şi-a invitat urmăritorii să răspundă cu DA sau NU la propunerile sale. 

Ulterior, Elon Musk a revenit pe Twitter şi a spus că "să încercăm altfel. Voinţa oamenilor din Donbas şi Crimea ar trebui să decidă dacă aceste regiuni sunt parte din Ucraina sau Rusia. 

Rusia face acum mobilizare parţială. Vor trece la mobilizare totală, dacă vor simţi că Crimea este în pericol. Numărul morţilor de ambele părţi va fi uriaş. Rusia are de trei ori populaţia Ucrainei, aşa că victoria Ucrainei este greu de obţinut. Dacă vă pasă de oamenii din Ucraina, căutaţi pacea". 

Rezultatele votului până la ora publicării materialului sunt covârşitoare. Din peste 1,2 milioane de voturi, 36,8% au fost cu DA, iar 63,2% cu NU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel