Urmărește emisiunea live
Elon Musk nu mai vrea să plătească pentru sateliții Starlink din Ucraina. Internetul de mare viteză al ucrainenilor, în pericol
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Elon Musk nu mai vrea să finanțeze Internetul Ucrainei, care este asigurat prin sateliții Starlink.

Compania de rachete a lui Elon Musk, SpaceX, nu poate finanța pe termen nelimitat serviciul său de internet Starlink din Ucraina, care a ajutat civilii și militarii țării să rămână online în timpul războiului cu Rusia.

„SpaceX nu are pretenția să recupereze cheltuielile anterioare, dar nici nu poate finanța sistemul existent pe termen nelimitat. Sunt terminale care au un consum de date de până la 100 de ori mai mare decât în gospodăriile obișnuite. Acest lucru este nerezonabil”, a scris Musk, pe Twitter, vineri.

„De asemenea, a trebuit să ne apărăm împotriva atacurilor cibernetice și a bruiajului, care devin din ce în ce mai dificile”, a mai spus Musk.

Comentariul lui Musk pe Twitter a venit după o informație din presă conform căreia SpaceX a cerut Pentagonului să doneze pentru Starlink. Ulterior, Departamentul Apărării a spus că „va continua să lucreze cu industria pentru a explora soluții pentru forțele armate ale Ucrainei, în timp ce resping brutalitatea și agresiunea neprovocată a Federației Ruse", scrie Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -    Putin spune că „mobilizarea parțială se va termina peste două săptămâni“: Obiectivul Rusiei nu e să distrugă Ucraina. Nu regret invazia

Putin recunoaște că o confruntare directă între Rusia şi NATO ar fi o catastrofă globală. Dar liderul Kremlinului se preface că el e victima

Participarea oricărei forţe globale într-un contact direct, într-o confruntare directă cu armata rusă, este un pas foarte periculos care poate conduce la o catastrofă globală, a spus Putin la o conferinţă de presă la finalul unui summit regional desfăşurat la Astana, în Kazahstan.

Răspunzând unei întrebări despre o eventuală desfăşurare de trupe ale NATO în Ucraina, liderul de la Kremlin şi-a exprimat încrederea că în cele din urmă va prevala simţul raţiunii în rândul celor care susţin o asemenea opţiune.

Declaraţia sa coincide cu a 60-a aniversare a Crizei Rachetelor din Cuba din 1962, care a adus atunci SUA şi URSS în pragul celui de-al Treilea Război Mondial.

Putin a mai spus despre NATO că decizia Germaniei de a prioritiza obligaţiile sale faţă de Alianţă în detrimentul propriilor interese economice este o eroare ce are consecinţe negative pentru zona euro, în general, şi pentru Germania, în special.

Consiliul de Securitate al Rusiei, condus de Putin, a avertizat săptămâna aceasta că, dacă Ucraina aderă la NATO, un asemenea pas ar însemna o escaladare garantată către al Treilea Război Mondial.

La conferinţa de presă din capitala kazahă el a mai spus, printre altele, că au fost mobilizaţi circa 222.000 din cei 300.000 de rezervişti prevăzuţi în ordinul său din 21 septembrie şi circa 16.000 dintre aceştia sunt deja angajaţi în luptă în Ucraina, promiţând că nu va exista vreo altă mobilizare în plus faţă de aceasta pe care a considerat-o necesară pentru a putea ţine o linie a frontului de circa 1.100 de kilometri (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel